FM-Story

JMS – Vi tar väskan över sundet

Efter mitt tredje avsked så var jag på väg mot min nya klubb. Jag hade varit i samtal med Mallorca i andradivisionen i Spanien om en eventuell flytt dit. Dom ligger på plats 20 i ligan och underpresterar någon ofantligt. Men efter intervjun så tackade klubben nej till mitt förslag. Jag var även nere en sväng till Frankrike och Nantes i Ligue 2. Även här hade laget spelat långt under sitt mediatips (4) och låg

Efter mitt tredje avsked så var jag på väg mot min nya klubb. Jag hade varit i samtal med Mallorca i andradivisionen i Spanien om en eventuell flytt dit. Dom ligger på plats 20 i ligan och underpresterar någon ofantligt. Men efter intervjun så tackade klubben nej till mitt förslag. Jag var även nere en sväng till Frankrike och Nantes i Ligue 2. Även här hade laget spelat långt under sitt mediatips (4) och låg på en 15:e plats i tabellen. Men till slut fick jag napp på en förening som skulle visa sig passa mig som handen i handsken.

Nordsjälland spelar i danska högstaserien, men även här har man inte kommit upp i den standard som man önskat. I maj 2012 så vinner man ligan för första och enda gånger i historien, och får säsongen därpå 2012/13 spela Champions League mot lag som Chelsea, Juventus och Sjachtar Donetsk. Innan det så har man även titulerat sig cupmästare, åren 2010 och 2011. Så det finns vinnarskallar i föreningen helt klart.

Nu har man 9 matcher kvar för året, man ligger på en näst sista plats i tabellen. Styrelsen hade flaggat för en mittenplaceringen inför spelåret, något som man inte kunna leva upp till. Trots det prekära läget i tabellen så var det ”ändå” bara 8 poäng upp till Mästerskapsserien (dem bästa 6 lagen) och dem stora vinstpengarna.

Säsongen:
Jag ser bara tråkiga och märkliga noteringar i denna resultatrad. Först och främst så väljer man att bara spela två(!) träningsmatcher inför spelåret. Jag skulle satt minst 6-7 om jag fick bestämma. Truppen måste komma i rätt form inför premiären, så man inte måste börja med att arbeta i uppförsbacke direkt. Sen verkar det onekligen som att Emiliano Marcondes (egen produkt) har fått ta ett alltför stort ansvar vad gäller det offensiva spelet. Man har fallit på målsnöret i flertalet figher och man verkar ibland helt oförmögna att ta tag i spelet och driva på sin egen filosofi.

Man är kvar i cupen iallafall, och det är alltid något. Nu stundar Bröndby IF på bortaplan i min första match för klubben. Wow. Det kommer bli tufft.

Tabellen:
Som vi var inne på tidigare, så har vi positionerat oss otacksamt inför slutklämmen. Man sparkar förra tränaren Frank Andersen med så liten och svår möjlighet för nästa tränare att göra ett bra avslut på året. Tre vinster på 17 kamper är inte godkänt. Inte om man vill något med sitt lag. Något som jag vill. Hade det skiljt 20 poäng upp till Mästerskapsserien, så hade jag nog satsat allt på cupen. Men nu är det bara åtta poäng. Det ”bör” vi kunna göra något med.

Truppen:
Jag kan inget alls om varken dansk fotboll, eller Nordsjälland. Det enda jag vet är att klubben har massor med egna talanger i A-laget och att man satsar hårt på att bibehålla det incitamentet i dansk fotbollsframgång. Marcus Ingvartsen, Emiliano Marcondes och Christian Köhler är alla sprungna ur den egna akademin, och som kommer att var stommen i mitt bygge under det här året. Anmärkningsvärt att det är hela fem spelare som inte fått spela än. Också anmärkningsvärt är att det är tre inlånade spelare som ligger högt i speltid och inflytande. Tittar vi på potentialen i truppen så ser det ju ljust ut, minst sagt.

Ekonomin:
I och med att prispengarna i Danmark är så ofantligt mycket högre än tex i Sverige, så MÅSTE jag försöka nå en sjätteplats och nå Mästerskapsserien. Som sämst blir man tilldelad 61.730.000 kronor. Helt galet. Sen tickar det upp fem miljoner för plats 5. Ytterligare 15 miljoner till plats 4. Från plats fem och uppåt, så finns de också en uppsida i att får kvala till Europaspel nästa år. Det är ännu en ekonomisk vinning i det hela. 3.85 miljoner finns det i kassan idag. Sommaren 2017 hade man strax över 55 miljoner. Här ringer det en liten klocka på att vi spenderar lite för mycket kulor ”as we speak”.

Lagprofilen:
Lite information om klubben som sådan. 25.7 miljoner i ungefärligt värde, helt okej. Imponerande träningsanläggning?! Går inte riktigt hand i hand med att klubben bara tillåter 3 personer i ledarstaben. Vi får se vart detta bär av. Right to Dream park heter arenan för ändamålet. Intressant. Kapaciteten är 10100 och konditionen är väldigt bra. En ambitiös personlighet i truppen och okej finanser. Dumt och klaga kan jag tycka.

Min karriär:
Jag skriver två år med min nya arbetsgivare. Kontraktet sträcker sig till 30/6 2021. Lönen går upp från 53.000.- till 225.000.- per månad. Redig ökning. Välförtjänt. Jag har flaggat för en offensiv och bollinnhavsbaserad fotboll med både värvningar av unga spelare till A-laget, men även att slussa upp fler ungdomar från dom egna leden. Fyra faktorer som jag kommer bli bedömt utefter allt vad tiden lider.

Utbildning Rykte Antal klubbar Antal länder Coachning Psykiska Matcher Vinst %
Kontinental C-licens 4 3 47 28 169 59%

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top