FM17

Scoutrapport: Andreas Christensen

Den unge mittbacken började sin karriär i den danska storklubben Brøndby IF som åttaåring. Här stannade han hela åtta år och utvecklades till något som skulle visa sig vara en produkt som bland annat Arsenal, Chelsea, Mancester City och Bayern Munchen hade fått upp ögonen för. Efter noga övervägande så kritade han på 2012 för Londonklubben Chelsea som fri transfer. Valet av klubb svarar Andreas så här; ”Jag valde Chelsea för att dom spelar den sorts fotboll jag gillar”.

Han gjorde sin A-lagsdebut i oktober 2014 mot Shrewsbury i Ligacupen, och året därpå så spelade han för Chelseas U19-lag i UEFA Youth finalen mot Sjachtar Donetsk där laget vann med 3-2. Premier League premiären kom samma år mot Sunderland när han byttes in sista 12 minuterna i 3-1 vinsten. Men året därpå, 2015, så lånas han ut till Borussia Mönchengladbach på två år, där han också nu spelar. Det inledande året var så pass framgångsrikt, att han röstades fram som Borussia Monchegladbach Player of the Season. Efter det året så försökte den tyska klubben att köpa över dansken permanent till tyskland, man utan framgång.

Andreas har gjort ett sådant intryck i sitt klubblag att Åge Hareide har valt att ta ut honom till det danska landslaget, där han har fått en handfull landskamper innanför västen. Premiären blev 2015 mot Montenegro i en vänskapsmatch hemma på Viborg Stadion. Är ni ute efter en mittback som kommer leverera år ut och år in, och som dessutom är inte alltför dyr, så ska ni ställa in siktet på Andreas Christensen. Han är en försvarare för framtiden, både i landslaget och i vilket klubblag han än spelar i.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top