FM17

Scoutrapport: Andrija Balic

19-åringen har hunnit med mer än många andra jämnåriga vad gäller fotbollskarriären. Han har har spelat i det kroatiska landslaget för ungdomar sen han var 14 år. Det började i U14, gick vidare upp till U15, U16 och fortsatte så ända upp till U19 där han nu huserar. Han har gått från Hajduks ungdomsakademi där han skolades till en av världens mest lovande mittfältare, vidare till

19-åringen har hunnit med mer än många andra jämnåriga vad gäller fotbollskarriären. Han har har spelat i det kroatiska landslaget för ungdomar sen han var 14 år. Det började i U14, gick vidare upp till U15, U16 och fortsatte så ända upp till U19 där han nu huserar. Han har gått från Hajduks ungdomsakademi där han skolades till en av världens mest lovande mittfältare, vidare till Udinese i italienska Serie A för en kostnad av fyra miljoner euro.

Han har sin styrka i det tekniska spelet, och det är inte konstigt att han fått rollen ”offensiv spelfördelare” på sin lott. Speluppfatntingen är redan på en toppklassnivå, redan som väldigt ung fotbollsspelare. Hans bollkänsla och passningsspel är oerhört imponerande. Svårt att inte gilla denna unga kroat som har valt nummer 99 på ryggen. Kan vi få se fotbollens Wayne Gretzky månne? Lägg hans namn på minnet, för vi har inte hört det sista av honom, tro mig.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top