FM17

Scoutrapport: Edoardo Goldaniga

Edoardo Goldaniga är Italien personifierad. Han är född i Milano, uppvuxen i Italien, aldrig spelat utanför landets gränser och dessutom så har han representerat det italienska landslaget vid en handfull gånger, både för U20 och U21. Han anslöt sig till Palermo 2012 som 19 åring och fick också dela försäsongen med A-laget. Men mer blev det inte. Utan han lånades ut till Pisa året därpå för att få erfarenheten av hetluften och spel i förstalaget. Det gjorde Edoardo Goldaniga så bra att dem regerande mästarna Juventus fick upp ögonen för mittbacken. Lagen gick in med 50% var. Framtiden såg ljus ut.

Hans styrkor i spelet är definitivt positionsspelet och förutseendet. Till det ska man räkna in aggressiviteten, beslutsamheten och markeringsspelet. I och med att han har ett par år på nacken i högsta serien, så har han också sett till att han behärskar dem viktigaste attributen en mitt back behöver. En till positiv sak att ha i åtanke, är att han faktiskt kan spela ytterback om det skulle knipa. Inte på någon grym nivå, men ändå. Han besitter också en specialitet, och det är ”har tät markering på motståndare”.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top