FM17

Scoutrapport: Manuel Locatelli

”En framgångssaga utan motstycke” skulle man nästan kunna säga om dagens spelare i vår serie om fantastiska spelare med framtiden för sig. En karriär som tog fart vid elva års ålder. Då tar Manuel Locatellli steget från Atalanta till Milan, och påbörjar sin livs resa. Tre år senare så kommenterar han på Riccardo Montolivos facebooksida att han ”vill bli lika bra som du”. Som 17 åring tog han klivet upp i A-laget, och nu, som 19 åringar tar han Montolivos plats i startelvan.

Framgångarna har avlöst varandra genom åren. Uttagen till Italiens U15 blev starten på den internationella karriären, som tog han upp genom U16, U17 och även U19. Att en uttagning till det italienska landslaget snart stundar är det ingen tvekan om enligt journalister världen över.

Milan har under 2000-talet varit erkända för att ha en ålderstigen trupp som bestod av mestadels spelare runt 30+. Vi minns alla Cafu, Maldini, Gattuso, Costa, Nesta, Costacurta, Seedorf, Pirlo, Ambrosini och många många fler som 2003 vann CL mot Juventus. Nu, 2016 så har det vänt helt för ”the Rossoneri” i Serie A. Man förlitar sig nu helt och fullt på två ungdomar som fåt stort ansvar att axla, Gianluigi Donnarumma i målet, och Manuel Locatelli på mittfältet. Donnarumma vet vi massor om, och Locatelli gjorde sig ett namn i matchen mot Juventus, El Clasico, där han överlistade Gianluigi Buffon med det matchvinnande målet.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top