FM17

Framtiden enligt Football Manager 2017 Del 2 – Kvalet till EM 2020

Var själv dansk förbundskapten sidolöpande med mitt jobb första jobb som tränare för Helsingborgs IF,min klubbtränarkarriär kommer jag mer in på i särskilda artiklar om just denna. Misslyckades att kvalificera mig till VM 2018 i Ryssland men fick

Var själv dansk förbundskapten sidolöpande med mitt jobb första jobb som tränare för Helsingborgs IF,min klubbtränarkarriär kommer jag mer in på i särskilda artiklar om just denna. Misslyckades att kvalificera mig till VM 2018 i Ryssland men fick behålla jobbet uppgiften efter UEFA Nations League blev att försöka kvalificera Danmark till EM 2020 där ingen nation är förhandskvalificerad då det på grund av EM’s jubileum är utspritt över det mesta av Europa.

Efter VM i Ryssland  blev det följande förbundskaptensbyten :

Spanien fick Pep Guardiola som förbundskapten efter Juan Loptetegui,i Polen lämnade Adam Nawalka jobbet och Michal Probierz tog över.Joachim Löw lämnade jobbet som tysk förbundskapten,ett jobb som Markus Weinzeiri tog över. I England bytte man också ut Gareth Southgate mot Eddie Howe. Schweiz fick ny förbundskapten då kroaten Vladimir Petkovic tyckte det var mer intressant att vara förbundskapten för Kroatien.

Tjeckien sparkade Karel Jarolim och tog in Petr Rada i stället.

Och Ryssarna fick ut i sitt andra förbundskaptensbyte på 2 år,då de efter hemma VM gav Pavel Vrba sparken och i stället anställde Yury Krasnozhan.

Underligt nog så håller norrmännen fast i Per Mathias Högmö vilket de ju inte gjort i verkligheten.

 

Så här slutade EM-kvalgrupperna i bokstavsordning :

Grupp A slutade utifrån de deltagande lagen inte helt överraskande med att Ryssland och Sverige tog sig till EM 2020 som spelas lite varstans i Europa för att fira EM’s jubileum.

Här var vi genomgången av hur det gick för Sverige i EM-kvalet,med en anpassad vy så att man även kan se målskyttar och domare och arena som matcherna spelades på. Enda förlusterna för Janne Anderssons trupp blev mot Ryssland,både borta och hemma,samlad förlust på 5-3.

Från Grupp B blev det Skottland och Holland varemot att Kroatien inte till att börja med tog sig till EM raka vägen

 

Från Grupp C blev det Portugal och Ukraina som kvalificerade sig direkt till EM,med Israel på tredje platsen.

 

Tjeckien och Schweiz tog sig vidare från Grupp D med Estland som trea i gruppen

 

Grupp E slutade med att England obesegrade tog sig till EM tillsammans med Grekland. Turkiet blev trea i gruppen.

Belgien och Wales tog sig från Grupp F till EM och Rumänien blev trea.

 

Grupp G :

Här gjorde jag mitt till att Danmark kvalificerade sig till EM tillsammans med Frankrike.

Mot Frankrike höll vi på att faktisk även klå Frankrike på bortaplan i Lille,men tyvärr så lyckades Olivier Giroud  utnyttja en kontring så att vi fick ”nöja” oss med 1 poäng hem från Lille men å andra sidan med det bordademang som Frankrike stod för kanske vi skall vara tacksamma för att vi faktiskt var nära att vinna vilket syns på matchrapporten Som tur är så fick vi våran revansch hemma i Parken senare i EM-kvalet och de enda matcher som vi helt förlorade i EM-kvalet var mot Serbien och Ungern borta. Ungern fick nöja sig med en tredje plats i gruppen.

Frankrike mot Danmark i Lille

Danmark mot Frankrike i Parken

Danmark mot Liechtenstein i Parken

Danmark mot Serbien i Parken

Danmark mot Ungern hemma i Parken

Liechtenstein mot Danmark i Vaduz

Serbien mot Danmark i Beograd

Ungern mot Danmark i Budapest

Från Grupp H kom Tyskland planenligt till EM och sett utifrån att Norge,Cypern,Finland och Polen var med i gruppen hade man nog räknat med att Polen skulle följa med direkt till EM från men Finland ville annorlunda och lyckades ta 4 poäng mot Polen,4 poäng mot Cypern och 3 poäng mot Norge. Och därmed fick Finland nöjet av sitt första EM någonsin. Polen trea i gruppen.

Grupp I blev också väldigt kul och rejält målrik,visserligen vann Italien gruppen planenligt men Island ställde till med lite oreda i gruppen,bland annat vann man 1-0 mot Italien hemma på Island trots att man hade åkt på en rejäl käftsmäll i Italien med en 6-2 förlust. I första matchen i kvalet stod man för en rejäl målfest då man vann 6-3 mot Kazakstan och faktum är att man enbart förlorade mot Vitryssland hemma och Italien borta och så fick man oavgjort mot Vitryssland borta. Vitryssland trea i gruppspelet i EM-kvalet.

I Grupp J vann Spanien inte oväntat kvalgruppen,förlorade enbart poäng mot Österrike i en 3-3 match och det i sista kvalmatchen.Irland trea i gruppen.

Då var direktkvalet till EM 2020 utspritt över Europa klart.

Som något nytt så har EM-kvalet i stället för playoff matcher i November året för mästarskapet nu ett avslutningskval vinter/vår det år som mästerskapet spelas som innehåller ett semifinal och finalspel.

8 semifinaler och 4 finaler för att kämpa om de sista EM-platserna.

27:e Mars 2020 :

Det slutade med att Kroatien fick hemmaplan mot Norge i första semifinalen och denna vann Kroatien 2-1 och kunde därmed fortsätta jakten på en EM-plats.

Irland fick hemmaplan mot Polen i sin semifinal men drömmen om att spela EM 2020 tog slut hemma på Aviva Stadium efter förlust 2-1.

Sedan blev det ett härligt östeuropeiskt möte mellan Rumänien och Ungern i Bukarest som slutade 2-2 efter full tid och fick avgöras med straffar som till slut gjorde att Rumänien kunde hålla liv i EM-drömmen.

Bosnien och Turkiet fick sedan göra upp i nästa semifinal i Bosnien,något som Bosnien hade bäst succe med och därmed  är bland de 8 kvarvarande nationerna som får en avgörande match om att få delta i jubileums-EM efter en seger på 1-0.

Slovenien och Israel var nästa som skulle göra upp och det slutade med hemmaseger för Slovenien med 2-1.

I Serbien fick Serbien och Bulgarien mötas och 1-0 blev segersiffrorna för Serbien.

Luxemburg fick en sista möjlighet att ta sig till på väg mot EM 2020 hemma mot Makedonien,vilket dock Makedonien satte tydligt stopp för med en seger på 4-0.

I Georgien var det avslutningsvis dags för dem att möta Cypern och Georgien lyckades med en 1-0 seger bli  det sista av de 8 kvarvarande lagen som får kämpa om de fyra sista EM-platserna.

31:e Mars 2020 :

Den stora upplösningen,vem tar de sista fyra EM-platserna till det europautspridda jubileums-turneringen och det hela slutade med att  Kroatien,Serbien,Rumänien och Makedonien blev de sista 4 som får vara med i jubileumsturneringen.

Nu skall det bli spännande att se hur själva lottningen blir och inte minst hur mästerskapet förlöper men det får bli i nästa artikel.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top