FM17

Framtiden enligt Football Manager 2017

Börjar denna lilla serie av framtidsutkikar kring hur det skulle kunna komma se ut om man skall lita på Football Manager 2017 med nästa sommar’s VM enligt min save.

Gruppspelslottningen blev som följer :

Grupp A :
Schweiz
Senegal
USA
Ryssland

Denna lottning lade upp till ett högdramatiskt möte mellan USA och Ryssland i Volgograd.

Grupp B :
Portugal
Kroatien
Irak
Uruguay

Grupp C :
Spanien
Costa Rica
Polen
Marocko

Grupp D :
Brasilien
Belgien
Ukraina
Sydkorea

Grupp E :
Frankrike
Tyskland
Japan
Nigeria

Grupp F :
Columbia
England
Jamaica
Tjeckien

Grupp G :
Chile
Mexico
Österrike
Tunesien

Grupp H :
Argentina
Bosnien
Australien
Egypten

Dag 1 :

Detta VM började med en seger till Senegal mot Ryssland på Luzhniki i Moskva med 2-0,senare samma dag gjorde Sharqiri 1 mål och Embolo 2 mål i Schweiz seger mot USA som slutade på 3-1. Julian Green stod för det ensamma amerikanska målet.

Härmed 6 mål på första VM-dagen.

Dag 2 :

9 till kom på dag två under tre matcher som började med Uruguay mot Kroatien där både första röda kortet och första straffen utdelades i en match som slutade 1-1. Maxi Perierea fick utvisningen,sedan åkte Marocko på 3-0 förlust mot Lewandowski’s Polen med honom som tvåmålsskytt och tredje målet gjorde av Milik och man kunde avsluta andra VM-dagen i Ryssland med en seger till de försvarande europamästarna Portugal med 4-0 mot Irak.

Dag 3 : 

På tredje dagen kom det verkligen gång i målskyttet,började redan mellan Brasilien och Belgien,en match som Belgien till slut vann 3-2 efter två mål av Lukaku,ett av Benteke och två brasilanska mål av Luan.

Misstänker att Ukraina tänkt att de inte ville vara sämre så de slog till med en 5-2 seger mot Sydkorea. Sydkorea fick Ryssland-VM’s andra röda kort. Och så slutade dagen med ”bara” uddamålssegern 1-0 för Spanien mot Costa Rica.

Dag 4 :

Dag fyra i Ryssland tyckte tydligen Japan och Tyskland att målfesten kunde börja direkt,med hela 6 mål i deras match,och tyskarna vann 4-2 med fyra olika målskyttar,Götze,Reus,Badstuber och Volland.

Sedan blev det 2-1 till Columbia mot Tjeckien där Falcao gjorde ett straffmål för Columbia och runt 10 minuter före hade en tjeck snubblat bollen i eget nät.

I fjärde dagens sista match blev det 3-0 till Frankrike mot Nigeria och ett rött kort vardera till de två lagen,Laporte för Frankrike och Onazi för Nigeria. Två av de franska målen av Greizmann.

Dag 5 :

Femte dagen började med Mexico mot Chile där ytterligare ett rött kort utdelades,denna gång till Mexico och matchen slutade med 2-1 seger till Columbia.

Österrike slog i dagens 17.00 match Tunesien 2-0

Dagen avslutades med matchen kl.19.00 mellan England och Jamaica som engelskmännen vann 3-0 med Kane,Henderson och Smalling som målskyttar.

Dag 6 :

Australien började dagen mot Egypten kl.15 och vann 1-0.

Klockan 17.00 spelade Schweiz och Senegal och det blev 2 röda kort,ett till vardera lagen och ett självmål som Schweiz fick fördel av då matchen slutade 2-1 till Schweiz. Därmed blev Schweiz i realiteten klara för åttondelen då man i första matchen vunnit över USA.

Klockan 19.00 var det dags för Argentina och Bosnien att drabba samman och även om Bosnien fick ett rött kort i matchen lyckades man ro hem 1-1 mot Argentina.

Dag 7 : 

Sjunde dagen i VM blev äntligen en utvisningsfri dag som började kl.15 med en målfest mellan Irak och Uruguay med 5-1 seger till Uruguay med bland annat 2 mål av Suarez.

I den sena eftermiddagsmatchen vann Portugal 1-0 mot Kroatien.

Dagen avslutades sedan kl.19 i Volgograd med Ryssland mot USA,en match som fick till resultat att USA skickade ut ryssarna ur sitt eget mästerskap genom att vinna 3-0.

Dag 8 :

Då har andra veckan av ryssarnas VM börjat och de är själva ute efter två förluster,andra veckan började då med Spanien mot Marocko,en match som Spanien vann 1-0 efter ett mål av Mata.

Sedan var det dags för Brasilien att i den sena eftermiddagsmatchen skicka hem Sydkorea med en seger på 3-0,2 mål ytterligare av Luan och ett av Doglas Costa och en sydkoreiansk utvisning.

Costa Rica vann sedan över Polen med 2-0 samtidigt som att Polen Krychowiak utvisad.

Dag 9 :

Denna nioende dag började med att Tyskland förlorade 1-0 mot Nigeria.

I match nummer två för dagen tog Japan ledningen mot Frankrike och det tog till 83 minuten innan utjämningen kom för fransmännen med ett mål av Umtiti. Men sedan tog det inte mer än 5 minuter ytterligare innan samme Umtiti blev utvisad.

Avslutningsvis så fick Belgien och Ukraina dela på poängen i dagens sista match.

Dag 10 :

Tjeckien och England delade på poängen i turneringens första 0-0 match varefter Chile och Tunesien bjöd på hela 4 mål,samtliga till Chile.

I dagens sista match kom det ytterligare 4 mål mellan Jamaica och Columbia,3 till Columbia var James Rodriguez stod för 2 av dem på straffar och Falcao gjorde spelmålet.

Dag 11 :

Argentina började den elfte VM-dagen med att besegra Egypten 1-0

Därefter vann Bosnien 3-1 mot Australien

Men det roligaste kom i sista matchen för dagen för då blev det rejält målkalas,hela sju mål mellan Österrike och Mexico med Mexico som slutgiltig segrare i det mötet.

Med matchen Österrike-Mexico var även andra rundan i gruppspelet slut och från dag 12 gick man över till 4 matcher per dag,nämligen två klockan 15 och två klockan 19.

Dag 12 : 

Då var man över på gruppavgörande dagarna,första dagen spelades Kroatien-Irak och  Uruguay-Portugal samtidigt och Uruguay fick bara 1-1 mot Portugal medan Kroatien vann 2-0 mot Irak.

I kvällsmatcherna handlade det om Ryssland-Schweiz och Senegal-USA och förstnämnda hade ingen betydelse för Schweiz då de redan var vidare från gruppen och Ryssland vann den matchen 2-1,Senegal vann matchen mot USA 1-0 vilket faktiskt också skickade hem USA från VM i Ryssland.

Därmed Schweiz och Senegal vidare från Grupp A. Från Grupp B blev det Portugal och Uruguay.


Dag 13 : 

Då var det dags att avgöra grupp C och D,först ut var grupp C där Costa Rica vann 1-0 mot Marocko och Spanien vann 2-0 mot Polen. Härmed Spanien och Costa Rica vidare till åttondelen.

Grupp D avslutades med Belgien-Sydkorea och Brasilien-Ukraina och Brasilien slog Ukraina 1-0 medan Belgien och Sydkorea delade på poängen.

Detta medförde att Brasilien och Belgien tog sig vidare till åttondelen.

Dag 14 :

Grupp E och F avslutades denna dag  med först Frankrike-Tyskland och Nigeria-Japan där det blev 0-0 mellan Frankrike och Tyskland och 1-0 seger till Japan mot Nigeria. Att segern inte blev större för Japan gjorde att Japan får åka hem och i stället Frankrike och Tyskland får spela åttondel. I Grupp F delade Columbia och England på poängen efter mål av Falcao och Welbeck och Jamaica vann 2-1 över Tjeckien. Det blev ändå Columbia och England som gick till åttondelen.

Dag 15 :

Då var det gruppspelets sista dag och den börjar Grupp H mellan Argentina och Australien där Messi gör sitt första mål i turneringen och Australien får ett rött kort. Bosnien och Egypten spelade samtidigt 0-0. Därmed blev det Argentina och Bosnien som tog sig till åttondelen från grupp H. I Grupp F avslutade Mexico med att vinna 2-1 över Tunesien samtidigt som Österrike och Chile spelade 2-2. Och därmed tog sig Chile och Mexico till åttondelsfinalerna som de två sista lagen.

.

Fredagen den 29:e Juni 2018 var vi härmed framme vid.

Så här blev sedan slutspelsträdet med åttondelarna längst ut

30:e Juni 2018 :

Första åttondelen mellan Uruguay och Schweiz löste Suarez och Cavani med två mål och slängde hem schweizarna. I åttondelsfinal 2 skickade Portugal hem Senegal med ett nederlag på 4-1.

1:e Juli 2018 :

David Luiz såg till att Costa Rica fick åka hem och skickade samtidigt sitt Brasilien vidare. Benteke,Hazard och Lukaku är namn som spanjorerna i fjärde åttondelen not helst vill glömma då de skickade hem Spanien med ett nederlag på 3-0.

2:e Juli 2018 :

Tyskarna bestämde sig nog efter detta datum för att sparka Joachim Löw då Columbia skickade hem världsmästarna från förra VM. Samma kväll vann Frankrike 1-0 mot England.

3:e Juli 2018:

Ett datum som Argentinska fotbollsfans nog helst vill glömma då Mexico skickade hem dem från VM i Ryssland med ett 1-0 nederlag. Chile tog sig också vidare med en 1-0 seger mot Bosnien.

6:e Juli 2018 :

Då var det kvartfinalerna,och Europamästrarna Portugal tvingades erkänna att Belgien på dagen var bättre då Lukaku gjorde matchen enda mål.Samtidigt skickade Brasilen hem Uruguay med en 4-1 förlust med Neymar,David Luiz,Douglas Costa och Gabriel Barbosa som målskyttar och då hjälpte Cavani’s mål föga.

7:e Juli 2018 :

Chile skickade hem Columbia i dagens första kvartfinal med 1-0 förlust var Greizmann i dagens andra vann 3-0 mot Mexico.

10:e Juli 2018 :

Första semifinalen blev mellan Brasilien och Chile och den vann Brasilien 3-0 med mål av David Luiz och Gabriel Barbosa.

11:e Juli 2018 :

Andra semifinalen blev mellan Belgien och Frankrike och där såg Martial och Kante till att Frankrike säkrade sig finalen mot Brasilien.

14:e Juli 2018:

Bronsmatchen blev således mellan Belgien och Chile och den såg Nainggolan till att Belgien vann även om det krävdes straffläggning.

15:e Juli 2018 :

Då var det äntligen dags för den stora upplösningen,vem som kan kalla sig världsmästare de närmaste 4 åren,Brasilien eller Frankrike och resultatet blev att det kan Brasilien efter mål av Firmino och Neymar och ett franskt mål av Kante som satte slutresultatet till 2-1 i VM-finalen i 2018 års VM turnering.

Nästa VM 2022 och det blir i Marocko men för de europeiska landslaget kommer först EM 2020 utspritt över Europa.

 

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top