FM17

Framtiden enligt Football Manager 2017 – EM’s 60 års jubileum 2020

Som det framgick av del 2 så tog alla nordiska länder bortsett från Norge sig till EM 2020,ett mästerskap som är speciellt på även andra sätt,tex så är det 13 spelplatser utspridda över Europa i stället för som vanligt 1 eller 2 arrangörsländer.

I detta mästerskap skall det spelas 36 matcher i gruppspelet,12 i varje omgång och därefter är 16 lag vidare till åttondelarna,8 av de 16 tar sig vidare till kvartfinalerna som vaskar fram de 4 lag som är kvar till semifinalerna som sedan hittar de två segrarna som möts i den stora finalen på Wembley. Som i Frankrike i fjol så tar sig de flesta treorna vidare med undantag för de två sämsta i det interna räkenskapet. Så totalt runt 50 matcher innan jubileumseuropamästaren är funnen.

Här kommer då hur lottningen kom att se ut :

Grupp A : (denna grupp hamnade i Baku och St.Petersburg med en fördel till Ryssland med alla gruppspelsmatcher i St.Petersburg)

Spanien

Ryssland

Island

Danmark

Inte världens roligaste grupp för mitt Danmark att hamna i.

Grupp B :(Amsterdam och Bryssel med Holland alla gruppspelsmatcher i Bryssel)

Tyskland

Grekland

Holland

Skottland

Den gruppen hade jag nog mer önskat att hamna i

Grupp C : ( Köpenhamn och München och Österrike med alla gruppmatcher i Köpenhamn)

England

Österrike

Ukraina

Finland

Eller kanske denna hade varit ännu bättre

Grupp D : ( Bukarest och Budapest med Wales alla gruppmatcher i Budapest)

Schweiz

Italien

Tjeckien

Wales

Grupp E : ( Glasgow och Dublin med Portugal spelande alla gruppmatcher i Dublin)

Frankrike

Rumänien

Portugal

Makedonien

Tur man slapp denna grupp

Grupp F : ( Bilbao och Rom med Kroatien spelandes alla gruppspelsmatcher i Rom)

Belgien

Serbien

Kroatien

Sverige

Tycker verkligen synd om Janne Anderssons trupp som tvingas in att möta Belgien för andra mästerskapet i rad och vi minns ju hur det gick förra gången.

Dags att spola fram till den 13:e Juni 2020 då detta jubileums-EM påbörjas på Hampden Park i Glasgow. Här har vi fått nöjet av en kopia att öppningsmatchen för 4 år sedan mellan Frankrike och Rumänien,till skillnad för från för 4 år sedan så spelas matchen inte på Stade de France utan i Glasgow i stället och på Stade de France var domaren ungraren Viktor Kassai domare. I 2020 får italienaren Daniele Orsato äran att dömma första EM-matchen 2020.

Inför nästan 52 000 åskare i Glasgow blev det 4 kort,16-0 i skott till Frankrike varav 7 gick på mål,men tyvärr inga mål så misstänker att den tyvärr led lite av det syndrom som många öppningsmatcher gör,nämligen nerverna ställer till det syndromet så att det lätt blir en tillknäppt historia.

2 timmar och 45 minuter senare var det dags för EM’s andra match,denna gången i Amsterdam där Skottland och Tyskland drabbade samman  inför nästan 54 000 åskare. Och i match två kom även Norden in i mästerskapet med den norske domaren Svein Oddvar Moen.

Och det vi fattades i öppningsmatchen fick vi rejält av i första EM-dagens andra match,hela fem mål mellan Skottland och Tyskland. Tyskarnas mål gjorda på 45 minuter av Jerome Boateng och Kevin Volland var Volland gjorde sina två under de sista minuterna i första halvleken. Man kan undra om skottarnas Jordan Rhodes har tänkt att ”jag vill inte vara sämre” för hans två mål kom i de sista två minuterna av matchen. Skottstatistiken på 21-11 visar inte alls en rättvisande bild av hur matchen slutade utan det gör snarare statistiken av skott på mål som säger 9-6 till tyskarna. Våran norske vän med visselpipan delade också ut 4 gula kort.

Under första dagen kom med andra ord grupp B och E i gång med turneringen och Glasgow och Amsterdam igång som spelplatser.

Nästa dag den 14:e Juni  blev en fotbollsfull dag med hela 4 matcher och därmed börjar man redan 13.30 i Bryssel med den andra matchen i första gruppomgången i Grupp B ,mellan Grekland och Holland.

Denna match vann Grekland något överraskande med 1-0 och matchen domare Pavel Kralovec från Tjecken nöjde sig med 2 gula kort inför de 50 000 åskarna som kommit till Bryssel. Efter Grupp B’s första två gruppmatcher så har Tyskland och Grekland 3 poäng vardera och Holland överraskande utan poäng.

Dagens andra match som spelas klockan 17.00 och gick av staplen i Budapest och öppnar Grupp D mellan Wales och Tjeckien. Och minsann om inte domaren är på nästan bokstavlig hemmaplan,det är nämligen ungerska domaren Viktor Kassai som tilldelats matchen inför 69 000 åskådare.

Det slutade med en seger till Tjecken på 2-0 och två gula kort till Wales. Som man kan se av matchrapporten så var matchen på siffrorna jämnare än resultatet är ett uttryck för vilket nog beror på att tjeckerna hade övertaget i bollinnehavet.

Klockan 19.45 spelades sedan dagens sista två matcher och som TV-tittare eller åskådare blev det då att välja Italien mot Schweiz i Bukarest eller Portugal mot Makedonien i Dublin.

Matchen i Bukarest avslutade Grupp D’s första spelomgång och fick den turkiske domaren Cüneyt Cakir som den som skulle försöka hålla ordning på matchen.

 

En ganska jämn och enligt kortstatistiken även lugn match med väldigt lite för Cakir att göra,3 gula kort blev det till och en seger till Schweiz. Härmed Schweiz och Tjeckien med 3 poäng efter första matchen i turneringen.

I Dublin kom de försvarande Europamästarna in i mästerskapet mot Makedonien och fick Mark Clattenburg som domare och Portugal överlägsna i statistiken,29-2 i skott och 12-1 på mål och misstänker en viss frustration hos portugiserna över att segern inte blev större än 2-0 inför 51 700 åskådarna på Aviva Stadium i Dublin. Sedan fick Mark Clattenburg dela ut 2 gula kort och ett rött(eller helt korrekt är det väl 3 gula kort varav det tredje utlöste ett rött till Makedonien i sista spelminuten. Och därmed var EM 2020’s första utvisning ett faktum. Och med matchen i Dublin kom även grupp E igång vid detta mästerskap.

Och samtidigt kom även Bryssel,Budapest,Bukarest och Dublin igång som spelplatser vid mästerskapet.

Den 15:e Juni 2020 är den dagen då tre nordiska lag kommer igång i turneringen. Först klockan 17.00 börjas det i Baku och Rom med Danmark mot Spanien och Kroatien mot Sverige.

 

I min första EM-match 2020 blev Willie Collum från Skottland utsedd till domare och Spanien var fullständigt överlägsna,24-4 i skott och 12-1 på mål och 66-34 i bollinnehav och det blev 2-0 seger till spanjorerna och Collum fick utdelat 5 gula kort var två till Andreas Christensen och Emil Hansen.Detta var första match i Grupp A. Publiksiffra 68 700.

Klockan 17.00 Italien-tid spelade Janne Anderssons trupper sin första EM-match med bland annat Jacob Rinne på mål och även om det blev till en förlust på 1-0 så skall Sverige har beröm för att hålla Kroatien borta från att göra mål på Olimpico i Rom helt till fjärde tilläggsminuten med tanke på 21-7 i skott och 6-2 i skott på mål. Även i denna match var det ett spanskt inslag i form av den spanske domaren Antonio Miguel Mateu Lahoz som fick döma denna match och delade ut väldigt blygsamma 2 gula kort till Kroatien men det kan samtidigt tyda på att han hade ganska bra koll på matchen och därmed inte behövde ha upp korten oftare. Dagens publiksifrra 70 634.  Och härmed var Grupp F påbörjad.

Klockan 19.45 i St Petersburg blev det då dags för dagens sista match som samtidigt avslutar första grupprundan för Grupp A med matchen mellan Ryssland och Island med rumänen Ovidiu Hațegan som visselpipeinnehavare. 50 000 åskådare hade kommit för att se vad de ryska fansen nog hade förväntat vara en walk-over seger för Ryssland. Och ser man på siffrorna 16-9 i skott och 7-2 på mål i ryssarnas favör kanske man kan hålla med,men det finns ju även något som heter bollinnehav och där var Island överlägsna med 56 mot 44 %. Från pausen leder ryssarna med 1-0 men ute i tilläggsminuten av matchen förstörde Alfred Finnbogason festen för ryssarna genom att göra mål och sätta slutresultatet till 1-1. Visselpipeblåsare Hategan från Rumänien delade ut 3 gula kort och efter denna match har Spanien ledningen i grupp A före Ryssland och Island.

16:e Juni 2020 var dagen då första rundan i gruppspelet skulle avslutas med tre matcher.

I första matchen denna sista dag av första gruppspelsrundan har vi hamnat på Allianz Arena i München och matchen mellan Finland och England,Finlands första EM-match någonsin. Domaren är norske Svein Oddvar Moen som även hade nöjet av att döma Skottland mot Tyskland på första EM-dagen i Amsterdam. Nu har han fått ta sig till München i stället och inför 69 344 åskådare delade ut 5 kort. 18-10 i skott till engelsmännen och 10-4 på mål men inte speciellt mycket bollinnehav men man kan lugnt säga att engelsmännen förstod att göra något bra med bollen när de väl hade den. Hela 5-0 blev det till England mot Finland. Jack Butland startade inne i den engelska målet i stället för Joe Hart som förbundskaptenen satt på bänken. Harry Kane slog till med 3 mål,Raheem Sterling startade målskyttet och Danny Welbeck avslutade det. Och en assist hann Danny Welbeck också med,två assit hann Lewis Cook med innan han blev utbytt efter 61 minuter,Dele Alli och Marcus Rashford hann också med en assist vardera.

Dagens andra match spelades i Parken i Köpenhamn mellan Österrike och Ukraina och med slovenske Damir Skomina som domare inför 38 076 åskådare. 16-7 i skott för Österrike,7-2 på mål och 54-46 i bollinnehavet och Skomina delade ut tre gula kort,alla till österrikiska spelare. Det hela slutade med att Ukraina började med att ta ledningen 1-0 men det var det som Ukraina kom med i målväg i hela matchen och det slutade 3-1 till Österrike. Härmed leder England och Österrike Grupp C.

 

Då var vi äntligen framme vid den 12:e matchen i detta EM vilket avslutar första gruppspelsomgången och det sker i Bilbao där Serbien och Belgien stötte samman inför 53 332 åskådare och med tyske Felix Brych som den som skulle hålla koll att fotbollsreglerna inte bröts och det var nära att bli en match utan några utdelade kort,till 4 minuter före matchslut då Serbien fick matchen enda gula kort. 26-8 i belgisk favör i skotten,12-5 på mål också i belgisk favör och det slutade med 3-1 seger till Belgien tack vare 2 mål av Romelu Lukaku och ett av Divack Origi och Lukaku hann utöver sina två mål också med en assist. Därmed så leder Kroatien och Belgien Sveriges EM-grupp efter att samtliga lag i detta EM spelat sin första match.

17:e Juni 2020 påbörjas andra rundan av gruppspelet med tre matcher

Först på Hampden Park i Glasgow kl.17 där Makedonien och Frankrike drabbar samman med tyske Deniz Ayketin som domare. Som namnet antyder är hans ursprung turkiskt. 51 866 åskådare valde att se matchen mellan Makedonien och Frankrike som slutade med 5 gula kort till Makedonien och 4 franska mål av Dembele,Pogba,Martial och Greizmann. 19-1 i skott för Frankrike varav det blev 11-1 i skott på mål. Så ingen tvivel om vem som styrde och ställde i Glasgow.

Samtidigt i Dublin fick den turkiske domaren Cüneyt Cakir som tidligare dömt Italien mot Schweiz i Bukarest döma Rumänien mot Portugal med portugisisk dominans med 21-8 i skott,9-2 på mål. Det slutade inför 51 700 åskådare i Dublin med 1-1 och 3 gula kort,2 till Rumänien och ett till Portugal, Portugal lyckades för övrigt med konststycket att missa två straffar i samma match,först var det Adrian Silva som misslyckades med att ge Portugal ledningen på straff efter 21 minuter och i 61:e minuten misslyckades Pedro Marquez med att utöka den portugisiska ledningen på straff och 3 minuter efter kom den rumänska utjämningen. Efter att grupp E är färdig med andra spelomgången så leder Portugal och Frankrike gruppen med 4 poäng var så den 22:e Juni blir det direkt avgörande om gruppsegern mellan Frankrike och Portugal.

Dagen avslutas i Amsterdam mellan Tyskland och Grekland med 53 346 åskådare och den italienske domaren Daniele Orsato. Ännu en tysk seger blev det frågan om,2-0 seger efter mål av Kevin Volland och ett straffmål av Thomas Müller som även gjorde assist till Vollands mål. Skott 24-10 till tyskarna med 10-5 på mål och hela 5 gula kort,3 till grekerna och 2 till tyskarna. Härmed har Tyskland vunnit de två första gruppmatcherna.

18:e Juni är en fotbollsfattig dag,enbart en match,och det är den resterande från Tysklands grupp mellan Skottland och Holland.

Denna match spelas i Bryssel med med rumänen Ovidiu Hațegan som även dömde Ryssland mot Island i St Petersburg.50 000 åskådare i Bryssel fick se Holland vinna 3-2 efter att Skottland först tagit ledningen med ett mål av Matt Richie,8 minuter senare råkade John Soutlar snubbla bollen i fel mål så det stod 1-1,sedan i minut 35 satte Davy Klaasen straffen  varefter Matt Richie gjorde sitt andra mål i matchen. Tyvärr för Skottland så gjorde Kenny Tete 3-2 i minut 53 och det blev matchens sista mål. 4 gula kort utdelades av domaren,två till vardera lag. Skotten fördelade sig 16-10 till Holland med 9-5 på mål så faktiskt en hyfsad effektivitet från bägge lagen. Med dessa resultat så leder Tyskland gruppen med 6 poäng för 2 matcher och både Grekland och Holland har 3 poäng för en gruppmatch seger inför sista omgången vilket gör att det finns en hel del drama kvar innan Tyskland mot Holland och Skottland mot Grekland den 22:e Juni. Faktum är att till och med Skottland kan ta sig vidare till åttondelen men det kräver då hjälp från Tyskland som måste slå Holland i det inbördes mötet eller en smula tur i förhållande till att hamna max 4:e sämst av treorna i grupperna.

19:e Juni  blev det sedan dags för 3 matcher

Första matchen blev i Rom,vilket innebar en rejäl resa för dagens domare Mark Clattenburg som dömde Portugal mot Makedonien i Dublin. 70 634 åskådare på Olimpico i Rom fick uppleva att Clattenburg enbart delade ut ett gult kort till Toby Alderweireld men det man fattades i gula kort fick man å andra sidan i mål,hela 6 mål blev det vilket slutade 4-2 till Belgien,2 av Christian Benteke,ett av Divack Origi och ett av Thomas Meunier. Benteke stod även för en assist utöver sina två mål och därmed involverad i 3 av 4 belgiska mål i Rom. Josip Brekalo stod för Kroatiens bägge mål.

Klockan 17.00 Budapest-tid gick dagens andra match av stapeln med tyske Felix Brych som domare av stapeln med Schweiz och Wales som deltagande som även dömt Serbien mot Belgien i Bilbao. Inför 69 120 åskådare kunde man konstatera ett visst övertag till Schweiz som även efter ett mål av Haris Selerovic och varsitt gula kort till lagen kunde lämna matchen i Budapest som segrare.

Svein Oddvar Moen fick ta sig an den sista matchen för dagen,detta blev i Bukarest mellan Tjeckien och Italien som inför 55 200 åskådare blev jämn,ett tjeckiskt gult kort från våran norske vän som med denna match fått sin tredje match i turneringen och ett vinnande italienskt mål av Andrea Belotti.

20:e Juni var det dags att ha gång i ytterligare tre matcher,varav mitt Danmark deltar i den ena.

Och dagen börjar i Baku med Island mot Danmark där 68 200 köpt biljett till matchen. Dagens domare som i likhet med Svein Oddvar Moen i går härmed får sin tredje match i turneringen är italienske Daniele Orsato som hade mer bråttom med att visa gula kort än spelarna på plan hade med att göra mål. Daniele Orsato sätter med Island mot Danmark turneringsrekord för gula kort i samma match än så länge med hela 7 gula kort,4 till mina spelare och 3 till Island. Tyvärr förlorade mina trupper även denna match vilket tyvärr gör att Danmark måste åka hem från detta EM efter gruppspelet. Island däremot har gett sig själv riktigt bra chanser att komma vidare till åttondelen.

I dagens andra match blev det dags för Sverige och Janne Andersson att ta sig an Serbien,tyvärr utan John Guidetti som blev skadad i EM-premiären. Denna match spelas i Bilbao inför 53 132 åskådare och domare blev Viktor Kassai. Hans första match vid mästerskapet var Wales mot Tjeckien i Budapest,nu är han i Bilbao för att döma Sverige mot Serbien vilket slutade med ett enda gult kort,till Albin Ekdal och serbiska mål av Sergej Milinkovic Savic inom första kvarten av matchen.

Dagens sista match blev i S:t Petersburg med turken Cüneyt Cakir som domare för tredje gången i turneringen,denna gången mellan Spanien och Ryssland,i mötet mellan Igor Akinfeev och David De Gea som respektive spansk och rysk målvakt. Den kampen klarade De Gea bäst men det tog till tilläggstiden innan Spanien fick in bollen bakom Akinfeev. Cakir delade ut fyra ryska gula kort och med detta resultat så är Spanien vidare till åttondelen och så får Ryssland och Island kämpa om resten.

21:e Juni spelas de två sista matcherna innan gruppspelet går in i sin avgörande fas där det spelas 4 matcher per dag,2 i varderas grupp vilket innebär att två grupper avslutas per dag.

Wille Collum fick sin andra match i München mellan Ukraina och Finland efter att ha dömt ha dömt Danmark-Spanien i Baku i början av turneringen och Finland lyckades faktiskt med att få 1-1 mot Ukraina. Andrily Yarmolenko blev den ukrainske målskytten på straffar inför 69 344 åskådare och sedan utjämnade Perparim Hatemaj. 3 gula kort delade Collum ut,1 ukrainskt och 2 finska.

 

Ovidiu Hațegan från Rumänien fick sin tredje match i turneringen mellan England och Österrike i Parken i Köpenhamn,en match som slutade 1-1 på mål av Harry Kane och Florian Grilltsch. Rumänen med visselpipan hade 6 gula kort framme under bara 50 av matchens 90 minuter. 38 076 åskådare fick se denna kortviftarmatch och lär vara besviken på målskyttet.

Då var vi framme vid 22:e Juni 2020 och tyvärr är matchgenomgångarna här i sista gruppspelsomgången inte så detaljerade.

Pavel Kralovec fick nöjet av att inleda sista gruppspelsomgången med mötet mellan Portugal och Frankrike i Dublin som slutade med seger till Frankrike på 2-1 efter mål av Dembele och Pogba och Dembele ådrog även sig en skada efter 80 minuter. 51 700 såg denna blöta tillställning i Dublin.

Samtidigt på Hampden Park fick Felix Brych sin fjärde match,denna gången var det Makedonien mot Rumänien som väntade och som synes blev det inför 51 866 åskådare hela 4 makedoniska gula kort och ett rumänskt så en rejäl kortviftning av Herr Brych. Carlo Casap stod för bägge målen i matchen som gav Rumänien segern. Och härmed var grupp E färdigspelad.

I de två kvällsmatcherna var det dags för Grupp B att avgöras vilket i Bryssel gjordes med hjälp av Damir Skomina som fick sin andra match i detta EM. Skomina verkade tydligen vara ute efter att slå rekord i gula kort för visserligen är det Tyskland mot Holland inför 50 000 åskådare i Bryssel i ett EM,men ändå…11 gula kort på 90 minuter. Nästan så att man skulle vilja fråga om någon upplevt en värre kortviftande domare. Trots de 11 korten så lyckades det Kevin Volland att göra ett mål också i 30:e minuten.

I Amsterdam fick Mark Clattenburg sin tredje match mellan Skottland och Grekland och här blev det 6 gula kort jämfördelade varav ett av de gula korten till Mancils Siepis resulterade i ett rött kort vilket innebar att Grekland fick spela med en man mindre från minut 25 och han fick sitt första gula kort efter bara 13 minuter av Clattenburg. Slutresultatet inför 53 346 åskådare i Amsterdam blev 1-1.

23:e Juni 2020 är då grupp A och F skall avslutas och speciellt dramat mellan Ryssland och Island som skall möta Spanien och mitt danska landslag i försök att ge sig själv bäst möjliga odds för att säkra att man går vidare från gruppspelet. I grupp F handlar det mest om vem som skall vidare av Belgien,Serbien och Kroatien.

Cüneyt Cakir har fått sin fjärde match i detta EM och den blev i Bilbao mellan Belgien och Sverige och Pawel Cibicki och John Guidetti säkrade en seger till Sverige i sista gruppspelsmatchen och oturligt nog för belgarna så skades Thomas Meunier lagom till pausen. Cakir nöjde sig med att ge gult kort till Robin Lindskog.

Fjärde domareinstatsen från Svein Oddvar Moen i detta EM blev i Rom mellan Serbien och Kroatien och det blev hela 7 kort,5 serbiska och två kroatiska och ett enda mål gjort av Mario Mandzukic.

 

Viktor Kassai har fått resa från Budapest till Baku,denna gång för att döma Island mot Spanien i Grupp A,en match där han nöjde sig med ett gult kort till en islänning men Paco Alcacer gjorde två mål för Spanien,1 på straff inför 68 700 åskådare.

Deniz Ayketin har fått sin andra match i turneringen,nämligen att döma min sista EM-match 2020 mot Ryssland där Alexy Gasillin inför 50 000 åskådare i St Petersburg fullständigt släckte hoppet för mitt danska landslag att eventuellt kunna gå vidare som bästa 3a genom att ha vunnit mot Ryssland. Därmed får mitt danska landslag åka hem från EM 2020 utan en enda poäng.

24:e Juni 2020 avslutades gruppspelet med England mot Ukraina med Daniele Orsato som domare vilket gav en seger till England på mål av Callum Wilson i München. Samtidigt i Köpenhamn spelade Österrike och Finland vilket gav en seger på 4-1 till Österrike. Antonio Miguel Mateu Lahoz var dagens domare.

I Budapest blev det i kvällsmatch nummer 1 Italien mot Wales med skotten Willie Collum som domare som slutade 1-1.

Samtidigt i Bukarest fick Ovidiu Hațegan äran av att avsluta gruppspelet på hemmaplan då han är rumän med att döma Tjeckien mot Schweiz,en match som slutade 2-2.

Då var det dags att genomgång vilka lag som gått vidare och vilka som får åka hem. Från Grupp A gick Spanien,Ryssland och Island vidare och mitt Danmark fick tyvärr åka hem.

Från Grupp B gick Tyskland,Grekland och Holland vidare varemot skottarna fick åka hem med en ynka poäng.

Från Grupp C blev det bara England och Österrike som gick vidare och Ukraina och Finland får lämna EM.Kanske inte så överraskande att Finland får åka hem men bemärkelsevärdigt att Ukraina får åka hem men det är ju delvis Finlands förtjänst.

I Grupp D lyckades Schweiz,Italien och Tjeckien gå vidare varemot Wales får åka hem.

Grupp E slutade med att Frankrike,Rumänien och Portugal vidare från gruppspelet och Makedonien får i likhet med mitt Danmark åka hem utan poäng.

Grupp F tog enbart Belgien och Kroatien sig vidare till åttondelsfinalerna,både Sverige och Serbien tog 3 poäng och Belgien och Kroatien tog 6 poäng vardera.

 

Åttondelarna blev som följer att Österrike och Ryssland möts i Bilbao,Island och Tyskland i Bryssel,Schweiz och Portugal i Dublin,Spanien och Tjeckien i Köpenhamn,England och Holland i Glasgow,Rumänien och Belgien i Budapest,Italien och Frankrike i Bukarest och Kroatien och Grekland i Amsterdam.

Åttondelen mellan Österrike-Ryssland dömdes av Mark Clattenburg,Wille Collum fick matchen mellan Island och Tyskland,Viktor Kassai tilldelades Schweiz mot Portugal,Daniele Orsato fick Spanien mot Tjeckien,England mot Holland fick Cüneyt Cakir som domare,Antonio Miguel Mateu Lahoz fick Rumänien mot Belgien,och Mark Clattenburg fick även Italien mot Frankrike  och den avslutande åttondelsfinalen fick Damir Skomina som domare.

Ryssland,Tyskland,Portugal,Spanien,Holland,Belgien,Frankrike och Kroatien tog sig till kvartfinalerna,Kroatien och Portugal tvingades ut i förlängning.

Kvartfinalen mellan Ryssland och Portugal blev i München,Tyskland mot Belgien i Rom,Holland mot Frankrike i St Petersburg och Spanien mot Kroatien i Baku.

Ryssland-Portugal dömdes av Antonio Miguel Mateu Lahoz,Tyskland mot Belgien dömdes av Mark Clattenburg som fått tre av de hittils spelade slutspelsmatcherna,Wille Collum dömde Holland mot Frankrike där holländske målvakten Jasper Cillisen skadades efter 80 minuter men redan då hade Frankrike gjort 4 mål. Spanien mot Kroatien dömdes av en okänd domare.


Semfinalerna spelas på Wembley mellan Portugal och Belgien och Frankrike och Spanien. Wille Collum dömde Portugal-Belgien och visade ut Nainggolan på tilläggstid.

Felix Brych fick den andra semifinalen och De Gea blev skadad vilket medförde att inte bara öppningsmatchen i EM 2020 blev en kopia av verklighetens EM 2016 utan även den sista matchen,Portugal mot Frankrike,denna gången på Wembley och med Svein Oddvar Moen som domare denna gång.

Och Alexandre Lacazette blev Frankrike’s stora hjälte denna gång och därmed kan vi konstatera att de nya europamästarna 2020 enligt Football Manager 2017 är Frankrike anförda av tränare Didier Deschamps.

Nästa EM blir i Italien 2024 med dessa arenor :

EM 2020 års utmärkelser :

Bästa spelare

Alex Grimaldo,Spanien

Bästa unga spelare

Diogo Dalot,Portugal

Drömelvan består av 7 fransmän,3 spanjorer och en ryss.

Guldskon tilldelades Paco Alcacer

Nainggolan gjorde turneringens mål mot Tyskland den 4:e Juli 2020 i kvartfinalen i Rom.

Efter denna EM-turnering fick jag sparken som dansk förbundskapten.

Nästa stora internationella mästerskap är VM 2022 som i min save flyttats från Qatar till Marocko,inte säker på att det är ett bra byte dock.

 

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top