FM17

Scoutrapport: Adam Ounas

Sommaren 2016 var Manchester United, och kanske främst Jose Mourinho, på jakt efter någon snabb och kreativ på mitten. Man hade redan på van Gaals tid flaggat för att man behövde förstärka upp det centrala spelet, och blickarna fastnade på den unge Adam Ounas från franska Bordeaux. Beskrivningen passade som handen

Sommaren 2016 var Manchester United, och kanske främst Jose Mourinho, på jakt efter någon snabb och kreativ på mitten. Man hade redan på van Gaals tid flaggat för att man behövde förstärka upp det centrala spelet, och blickarna fastnade på den unge Adam Ounas från franska Bordeaux. Beskrivningen passade som handen i handsken. Mittfältaren är snabb, kan skapa målchanser, inte bara för sina medspelare, utan också för sig själv. Han har en spelstil som United behövde redan året innan, och under förra sommaren så inledde klubbarna samtal om ett pris för övergången.

Om han kommer att ansluta till Manchester United eller inte, så är budskapet från Jose Mourinho klart och tydligt: Håll dig borta från sociala medier.

Ounas, precis många andra fransmän med koppling till United, så är han inte ett stort fan av landslagets tränare Didier Deschamps och hans behandling av Hatem Ben Arfa och Samir Nasri, något som Ounas har påvisat på twitter bland annat, innan han tog bort sitt konto.

Styrkorna för vår högerytter ligger helt klart i det tekniska spelet. Bollkänslan och dribblingarna, tillsammans med tekniken och spelet utan boll är få förunnat i världen. Lägg då till acceleration och smidighet som är i topp, så har du en vindsnabb ytter med helt okej värde på avslut, finess och kyla. Skulle kunna bli en ”inre anfallare” som ansluter sig till dem allra främsta och han spelar sina kort rätt.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top