FM17

Scoutrapport: Issa Diop

19 årige Issa Diop är född och uppvuxen i Toulouse, och är en av en handfull mycket exceptionella unga mittbackar som har tagit Ligue 1 med storm senaste tiden. Knappt ett år har gått sen han debuterade i startelvan, och den 194 cm långe egna produkten var en av säsongens riktiga utropstecken. Han såg till att skaffa sig ett ansenligt gott ryckte efter en mycket framgångsrik U19 EM innan han hjälpte sin klubb Toulouse att kriga om tabellplaceringarna som tar laget ut i Europa, inklusive en fin skalp mot dem regerande mästarna Paris SG.

Toulouse är fast beslutna om att få behålla sin guldklimp, och man har redan ett nytt kontrakt framtaget. Orsaken? Enligt pressen i Frankrike så har inte mindre än Manchester City, Porto och Roma alla visat intressen för den hyperintressanta försvararen. Alla tre lagen scoutade mittbacken väl under sommaren som gick, och samtliga lag var oerhört imponerande av vad dom såg.

Det är längden och fysiken som är hans främsta attribut, och det gör honom till en grym mittback och ett ständigt hot i luftrummet både defensivt men också offensivt. Hans förkärlek till det fysiska spelet gör att han ofta drar på sig gula kort i matcherna. Redan så här ung och han besitter höga värden på beslutsamhet, tacklingar och arbetskapacitet, tillika spänst och grundkondition. Det som vi skulle önska lite mer av är passningsspelet och markeringsspelet för att komma ur kategorin defensiv mittback. Men det är något som han får jobba extra hårt på under sina kommande 5 år.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top