FM17

5 saker du måste sluta göra…

…för att vinna mer matcher på Football Manager 2017. 1. Starta matcher med dina sämre spelare bara för att bibehålla rotationen och hälsan Vissa tränare är besatta av trupprotation. Vanligtvis, om du har en balanserad bredd på din trupp och spelare med

…för att vinna mer matcher på Football Manager 2017.

1. Starta matcher med dina sämre spelare bara för att bibehålla rotationen och hälsan
Vissa tränare är besatta av trupprotation. Vanligtvis, om du har en balanserad bredd på din trupp och spelare med ungefärligt samma värde på samma position, så vill du givetvis försäkra alla om att dem får tillräckligt med speltid. Samma sak händer när du lovar dina unga prospekt att få göra inhopp.

Detta är inte något dåligt i sig, så länge som du inte tummar på resultatet. Sen att bara starta spelare som är näst intill helt utvilade är också en fixering bland dagens virtuella Football Managers. Men detta fungerar inte så bra som man skulle kunna tro.

Att försätta din bästa startelva i oro kan stå dig dyrt. Ibland kan du komma undan med en sådant upplägg, men i det långa loppet kommer du att misslyckas om du inte observerar effekterna av detta taktiska upplägg. Du måste uppskatta dina andra val och hur dom står sig mot ditt nästa motstånd, och om du inte är säker på vinst, så låt dina avbytare vänta lite längre innan du plockar in dom i matchen.

Kom ihåg, att hur mycket du än vill hålla dina spelare glada och nöjda, bibehålla din trupps skärpa samt fortsätta utveckla dina ungdomar, så måste ditt primära mål ändå vara att vinna alla era matcher.

2. Att använda sig av samma taktik bara för att det har fungerat under dem senaste 5-10 matcherna
Du må ha laddat ner eller skapat den bästa taktiken som går att hitta, men om det slutar med att du kommer använda den i alla dina matcher, så förvänta dig inte att nå enastående resultat. Variation är nyckelordet för Football Manager 2017. Även fast du är oslagbar en längre tid, så kommer du att stå på öronen om du inte hinner reagera.

Motståndets scouter kommer att samla ihop mycket data över tid och till slut så kommer dom att utläsa alla dina ess i rockärmen. Det är därför som taktiska överraskningar fungera bra när du spelare FM17. Du ser till att AIs förväntningar inte överensstämmer med vad som förväntades och deras motdrag uteblir.

Se till att du har minst tre stycken olika taktiker att välja mellan, och att du kan och vet hur du gör, se till att du förändrar och justerar dom lite allt eftersom.

3. Tjafsa med dina spelare i ett försök att få dem att stanna
Om du inte har spelat någon av dem tre senaste versionerna av spelet, utan är helt ny med FM17, så väntar en riktig överraskning. Numera så har spelarna lärt sig att sätta sig på tvären om du vill får sin vilja igenom. Vissa gör det för att testa dig, andra menar allvar. Se bara till att dom inte ställer till det i truppen som helhet vilket kan stå dig dyrt, och behåll inte spelare som fortsätter att sura om du inte kan övertyga dom i ett sansat samtal.

Vad du än säger, så lova inget du inte kan hålla. Osämja i truppen sprids oerhört snabbt och du kommer märka att andra spelare kommer att dippa i moral under en längre tid om du inte kan leverera vad dom förväntar sig av dig.

4. Ändra inställningar var tionde sekund när ditt lag är utspelat
Även fast den senaste matchen inbjuder dig att ingripa ofta med justeringar, så försök att inte ryckas med för ofta. Du kommer att känna frestelsen att göra vissa förändringar när saker inte går som du tänkt, antingen när ditt lag slänger bort klara målchanser eller när dom blir helt utspelade. Kom ihåg att bollinnehav och målchanser inte alltid garanterar vinst – även fast vi virtuella coacher vet detta mycket väl.

Istället för att förändra det taktiska spelet, skrika direktiv från sidlinjen eller byta in nya spelare, så kommer du längre om du analyserar statistik, lyssna på feedbacken från din assisterande och håll ett öga på viktig fakta som du får presenterat för dig. Annars kanske du bara gör saker och ting värre om ditt aggressiva inflytande inte är helt genomtänkt.

5. Att göra tre (tidiga) byten på en gång
Detta är helt klart ett märkligt val. Det verkar som att, om du gör alla dina tre byten före matchminut 80, så ökar sannolikheten för din spelare att bli skadade. En till sak som ofta händer om du byter dina tre avbytare samtidigt, är att ditt lag kommer lite ur balans och tappar fart i spelet; lite som att lagets harmoni blir naggat i kanten.

Riktiga coacher arbetar sällan på det viset, om du tänker efter. Så det är bättre om du håller dig till max två byten samtidigt, om du måste. Ett gott råd på slutet blir att alltid försöka att byta in spelar med bättre moral än den som du byter ut.

Fritt översatt från http://www.fourfourtwo.com/features/5-things-you-need-stop-doing-right-now-win-more-matches-football-manager-2017

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top