FM17

Allsvenskan 2016-2022 och inför 2023 säsongen

Tänkte nu presentera lite Allsvensk framtid- Börjar med att presentera hur 2016 års Allsvenska slutade i min save,Helsingborgs IF slutade där nummer 8:a i stället för att ramla ut efter två kvalmatcher. Jag var själv tränare för HIF från 14/2 2016 till  1:e Juni 2016 så har precis under 2 månaders inflytande på hur 2016 säsongen gick för HIF. Som synes så åkte AIK och Kalmar FF ut ur Allsvenskan i stället för de som i verkligheten ramlade ner i Superettan.

Själv stack jag till Naftan i Vitryssland 1:e Juni 2016 men Allsvenskan fortsätter ju utan mig. Till skillnad från verklighetens MFF så valde FM-MFF att behålla Allan Kuhn som tränare efter ännu ett SM-guld.

I 2017 säsongen så kom Dalkurd FF och GAIS upp till Allsvenskan för ett litet gästspel och de åkte raka vägen ner igen till Superettan. Malmö FF var totalt överlägsna,fortfarande med Kuhn som tränare,av 30 matcher i Allsvenskan vann man 18,8 oavgjorda och 4 förluster. Och 8 poäng före BK Häcken som blev 2:a den säsongen. Jönköpings Södra följde med Dalkurd och GAIS ner i Superettan.

Framme vid 2018 säsongen så hade Örgryte,Degerfors och AIK kommit upp i Allsvenskan. 2018 var Malmö FF äterigen med i striden om SM-guldet som de tyvärr fick överlämna till IFK Göteborg. Degerfors,Örgryte och Falkenberg fick respass till Superettan. Guldtränaren för IFK Göteborg var den i saven nuvarande svenske förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

Allan Kuhn fortfarande tränare i MFF och ännu ett SM-guld,det tredje av fyra möjliga med honom som tränare. Ängelholms FF,IFK Värnamo och Jönköpings Södra kom upp från Superettan och det blev tyvärr respass tillbaka dit direkt för IFK Värnamo och Jönköpings Södra och Ängelholms FF klarade sig med nöd och näppe undan kvalet. SM-guld till MFF med Kuhn som tränare 2016,2017,2019.

2020 års allsvenska säsong bjöd på IK Sirius,Degerfors och Assyriska som nykomlingar  och på Allan Kuhn och MFFäs starkaste säsong någonsin. 25 av 30 matcher vunna,4 oavgjorda och 1 ynka förlust. och ett försprång på 24 poäng ner till nr.2 IFK Norrköping och helt osannolika målskillnaden 66-18 vilket ger precis under 30 mål i överskott till IFK Norrköpings målskillnad. På något vis som att i EM-jubileumsåret så fanns det i Allsvenskan MFF och så fanns det alla de andra. Ängelholm och Assyriska fick respass till Superettan.

Efter 2020 säsongen,närmare bestämt 12:e Januari 2021 lämnade slutligen Allan Kuhn tränarjobbet i MFF för att ta över som tränare i Southampton. Finns nästan inget bättre sätt att avsluta i en klubb än att så överlägset vinna ligan som MFF gjorde 2020.

Runt två veckor efter Allan Kuhns avgång tog Alexander Axen över i MFF inför 2021 säsongen som bjöd på IFK Värnamo och Degerfors’s återkomst till Allsvenskan. Tyvärr blev de förpassade till Superettan efter säsongen tillsammans med GIF Sundsvall. Och ännu ett SM-guld till MFF.

2022 säsongen i Allsvenskan bjöd på 3 nya lag,IF Brommapojkarna,Jönköpings Södra och Örgryte. Brommapojkarna och Örebro fick lämna vilket ger plats för 2 nya lag i Allsvenskan 2022 samtidigt som att AIK vann SM-guld. Guldtränaren för AIK för övrigt Joel Cedergren.

Avslutningsvis i denna lilla framtidsgenomgång av Allsvenskan fram till 2023 säsongen kan meddelas att GIF Sundsvall kommit åter till Allsvenskan lagom till 2023 säsongen och i samma säsong kommer även Östers IF från Växjö att få spela Allsvensk Fotboll igen.

Och här en liten presentation av de allsvenska tränarna vid ingånge till Allsvenskan 2023 och de presenteras i den ordning som lagen står i tabellen :

 

 

 

Vem som lyckas ta hem Allsvenskan 2023 till sitt lag får vi se!

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top