Bloggar

Vi provar och förklarar begreppet #blogg100

Jag satt som vanligt och scrollade igenom twitterflödet efter intressanta inlägg. Precis som jag brukar på kvällarna efter att alla bestyr med barn och kvällsrutiner är avklarade. Denna kväll var inget undantag. Upp med luren nedsjunken i soffan. Scrollningen var igång. Men bara efter ett par inlägg ner, så fann jag grafik som jag fastnade för direkt. På bilden som jag satt och stirrade på stod det ”Deltagare 2017. Blogg 100”. Jag bloggar! Deltagare? Vad för spännande kan detta vara, tänkte jag direkt. Klickade in på artikeln och läste in mig på ”tävlingen”. Eller ja, tävling kanske är att ta i. Men utmaningen då. Jag har alltid funderat på hur mycket artiklar man kan skriva om man lägger manken till. Kunder jag toppa förra årets ratio på ett inlägg varannan dag?

Det var min vän Peter Appelquist som hade varit så generös att han delade detta med en RT i flödet. Tack och bock Peter för den. Peter, som förövrigt också har gett sig in i denna blogg-kamp om ära och berömmelse såklart. Vet ni inte vem Peter är, så in och kika på hans profil och ta del av en ny värld av fotbolo, radio och mycket annat.

Vad är då detta med #blogg100? Grundaren till idén är Fredrik Wass. En erfaren bloggare som har många järn i sin eld. Här nedan har jag dragit ut ett litet stycke från hans blogg om vem han är och vad han gjort genom åren;

Sedan 2004 bevakar jag de senaste trenderna på nätet och i medievärlden här på Bisonblog.se samt numera även på min blogg hos Dagens Industri:s DiDigital.se. 2014 vann jag Cision PR Influencer Award, som den mest inflytelserika pr-konsulten online. 2015 blev jag utsedd till en av Sveriges 150 Superkommunikatörer av Resumé.
Sedan hösten 2016 jobbar jag som omvärldsbevakare med digitalt fokus hos branschorganisationen Sveriges Tidskrifter. Innan dess har jag jobbat några år i byråvärlden, senast med growth marketing hos Rebel & Bird och innan dess på Intellecta Corporate.

Blogg100 startade han för över sex år sen, som ett försök att sporra sig själv och andra att hålla igång sitt flöde av kreativitet. Nu, flera år senare, så har detta fenomen lockat till sig mängder av förhoppningsfulla och ivriga entusiaster som alla har målbilden att nå alla 100 dagar med ett inlägg per dag. #Blogg100 har blivit, som Fredrik själv beskriver det, ”en rörelse, en positiv motreaktion mot en digital omvärld som allt mer kommit att präglas av rykten, ifrågasättanden, taktiska spel och ett allt hetsigare debattklimat, något som eskalerat ännu mer under det senaste året”.

Låter detta intressant? Kan man själv vara med? Här kommer lite förhållningsregler att rätta sig efter.

Regler för Blogg100
Blogg100 startar onsdagen den 1 mars 2017 (men det går bra att hoppa på utmaningen även senare).
Varje dag, 100 dagar i rad, måste minst ett nytt inlägg publiceras på din egen blogg eller annan kanal. Tagga inlägg, videoklipp, tweets, facebookuppdateringar och annat relaterat med taggen #blogg100 (om du vill!). Ni hittar givetvis allt och lite till här >> http://bisonblog.se/2017/02/blogg100-for-att-din-rost-har-betydelse/

Detta blir mitt 3e inlägg under parollen #blogg100

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top