FM17

EM-kvalet 2023 igång

Då var EM-kvalet till EM 2024 i Italien igång och första spelomgångarna har spelats och passar på att berätta lite om hur kvalet börjat.

Grupp A har tre nationer börjat med 2 segrar,Tjeckien,Irland och Rumänien.

Grupp B  är det lite mer spridda poäng,Grekland har som enda nation i denna grupp full pott efter första två matcher,Finland har tagit 4 poäng av 6 möjliga och England och Armenien har en seger och Israel har en oavgjord match och en förlust.

Grupp C har efter två matcher Belgien,Holland och Estland som de tre som vunnit sina två första kvalmatcher. Om denna början fortsätter för Holland så kunde något tyda på att Giovanni van Bronckhorst fått lite liv i det holländska landslaget igen.

Grupp D har Schweiz och Österrike full pott,Bulgarien och Danmark en seger vardera.

Grupp E har Serbien tagit ledningen i en haltande grupp och Frankrike har än så länge bara en seger i gruppen. Island och Vityssland tog en poäng var,Island fattas dock en match för att ha spelat 2 matcher i kvalet och det ger ju faktiskt Island riktigt bra möjligheter att gå förbi Frankrike tidigt i kvalet. Men samtidigt är det ju inte så långt i kvalet.

Grupp F är det Litauen som leder  2 poäng före Ryssland. Kroatien har 1 poäng men även denna grupp haltar då Luxemburg och Ungern bara har spelat 1 match i kvalet.

Grupp G börjar väldigt jämnt,Georgien i topp på 4 poäng,Makedonien och Portugal har 3 poäng,Ukraina 1 och Slovenien poänglösa. Dock skall man komma ihåg att Makedonien och Slovenien fattas en match för att man skall kunna jämföra lagen rättvist.

Grupp H leder Tyskland och Skottland med 4 poäng vardera,men Norge och Bosnien har bara spelat 1 match så kan snabbt ändras. Tyskland började med ett målkalas mot Kazakstan,7-1 närmare bestämt.

Grupp I leder Turkiet och Spanien ligger i ett lite klurigt läge,bara en poäng efter första kvalmatchen och redan 5 poäng upp till Turkiet. Skall bli intressant att följa denna kvalgrupp.

Avslutningsvis Grupp J var  Kosovo leder gruppen och Peter Gerhardsson fått en riktigt bra början på kvalet med 4 poäng efter seger mot Azerbadzjan och oavgjort mot Wales. Wales och Slovakien fattas en match. En liten miniskräll hände mellan Kosovo och Slovakien.

Skall bli intressant att följa EM-kvalet,det har i alla fall fått en intressant början.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top