Community

Glöm inte bort att tagga med #FMNordic

Det började i december för över två år sen, 2014. Jag hade precis dragit igång bloggen och haft den flytande i ett par veckor, när en god vän till mig, Mattias, stod som adressat på ett mail jag fann i min inkorg. Han ställde en fråga som skulle visa sig vara oerhört viktig för framtiden. Kanske inte rädda-världen-viktig, men för den nordiska FM-communityn så skulle det visa sig vara hyfsat viktigt. Frågan han ställde var följande;

”Jag fick en liten ide angående Twitter o hashtags. Jag hade tyckt det var roligt om man hade kunnat få ihop o samla svenskar som Twitter mycket om FM under en o samma hashtag. Dels för att få fler att läsa det man själv skriver samt kunna hitta intressanta personer att följa. Så kan man samlas under en hashtag o surra. Och eftersom du har byggt upp en skara följare samt är poppis och twittrar mkt om FM, att du började pusha folk att twittra under en specifik hashtag.”

Succén var ett faktum. Folk började tagga sina tweets tämligen direkt med #FMNordic, och jag, och fler med mig, fann nya fantastiska twittrande FM-spelare runt om i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Det fungerade precis så som man ville. Taggen förenade en nordisk community oavsett ålder, historia och förutsättningar. Man kunde tagga sina frågor, som fick svar lättare och snabbare än innan. Mattias idé hade fått liv, hade fått en mening.

Men nu så har det svalnat lite med taggandet. Det är bara ett fåtal som håller igång det, och jag kan tycka att det borde finnas fler som slänger med #FMNordic i slutet på sina tweets. En del som jag pratat med säger att man redan funnit massor med likasinnade och att syftet med taggen har gjort sitt. Men jag menar tvärtom. Det är minst lika viktigt då som nu. Nya spelare kommer till hela tiden och folk som aldrig har spelat Football Manager köper spelet och ställs inför en hiskelig mängd frågor som poppar upp i huvudet. Du som är väldigt vass på FM, du som kan en hel det om taktik, ungdomsutveckling och framgångar över tid. Vi behöver dig fortfarande.

Så precis som rubriken antyder, så ”glöm inte bort att tagga med #FMNordic” när du tweetar. Jag vet själv att man sladdar lite med det, och jag behöver också en liten spark i rumpan för att komma igång igen. Försök att hoppa på tåget ånyo. Inte bara för din egen skull, utan för alla andra som inte är lika duktiga som du på Football Manager.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top