FM17

Scoutrapport: Franck Kessié

Vår ivorianska mittfältare är ett hett villebråd inför sommarens transferfönster. Hans klubb, Atalanta, har förkastat ett bud på €25 miljoner från Chelsea. Hans agent menar att det finns fler intressenter som står på kö för att köpa denna ”rising star”. Liverpool, Manchester United, Manchester City och Arsenal för att nämna några.

Kessié, som tillbringade förra säsongen utlånad till Cesena har varit i utmärkt form och varit en starkt bidragande orsak till att Atalanta har nått sjätte plats i tabellen efter 18 spelade matcher. 20-åringen har gjort sex mål på 16 framträdanden, mer än hans landslagsman Yaya Touré. Kessié har tagits ut till den provisoriska landslagstruppen inför det Afrikanska Mästerskapen och har blivit en favorit för tränaren Michel Dussuyer. Han skulle ha lämnat Italien för spel i Sunderland under den gångna sommaren, men dealen gick i stå då han inte godkändes för ett arbetstillstånd. Intresset från Chelsea kvarstår dock. Antonio Conte är en stor beundrare av den ivorianska mittfältaren, och är ivrig att hitta en ersättare till den brasilianska stjärna Oscar som gick till Kina i somras.

Styrkan ligger som ni ser i grafiken i det fysiska spelet helt klart. Tacklingarna, styrkan och uthålligheten är världsklass redan. Till det så har han en fantastisk beslutsamhet och ett galet högt värde på mod. Allt som en bollvinnande mittfältare ska ha som egenskaper. Han kan spela både som central mitt, men även som en defensiv innermitt, vilket inte gör coachens jobb svårare direkt. Kan man få upp värdena på positionsspelet och spelet utan boll, så har vi även en grymt bra löpstark mittfältare som kan hota i det offensiva spelet dessutom.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top