FM17

Scoutrapport: Ryan Sessegnon

Ryan Sessegnon är på allas läppar just nu. Han gjorde sig ett namn när han såg till att hans Fulham vann bortamatchen mot Newcastle med två av lagets tre mål. 16-åringen är redan ett hett villebråd för många storklubbar som på alla sätt försöker

Ryan Sessegnon är på allas läppar just nu. Han gjorde sig ett namn när han såg till att hans Fulham vann bortamatchen mot Newcastle med två av lagets tre mål. 16-åringen är redan ett hett villebråd för många storklubbar som på alla sätt försöker sätta klorna i den engleske vänsterbacken. Liverpool är laget som leder anstormningen, och har redan i januari i år börjat samtal med Fulham om en försäljning. Men Fulham är med på noterna, och har begärt 15 miljoner pund. Men även Manchenster City, Arsenal och Tottenham är inte sena att ansluta sig till skaran intresserade.

Jurgen Klopp är på jakt efter en ny vänsterback då Milner inte är ett optimalt val, och Moreno som mer ser ut som en avbytare än en startspelare. Fulhams tidigare målvakt, Mark Schwarzer, hävdar att den nuvarande tränaren har sagt att Sessegnon är bättre som 16-åring än vad Ashley Cole var vid samma ålder. Med sina offensiva krafter och med en passningsprocent på närmare 85%, så måste han ses som ett ständigt hot för alla klubbar i Championship, England. Många har börjat jämföra Ryan Sessegnon med Gareth Bale, och fast det är väldigt tidigt i den unge ytterbackens karriär, så kan man bara sia om vad denna yngling kan komma att åstadkomma efter sitt stora genombrott. Gareth Bale började också som ytterback i Championship innan han flyttade till Tottenham och flyttades upp som yttermittfältare. Inte en helt oäven tanke om man räknar in 16-åringens nuvarande kvalitéer.

Styrkorna ligger i det snabba spelet med fantastisk acceleration, fart och uthållighet. Till det så lägger vi en inläggsfot av rang, och en teknik som få besitter. Behöver du en ytterback som ligger i topp på assistligan, ja då har vi framtidens stjärna serverad åt dig här. Pengarna är inte något att tveka på.

Read more at http://www.squawka.com/news/who-is-ryan-sessegnon/917582#okFD0oDJMU6DrS8H.99

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top