FM17

Scoutrapport: Tiémoué Bakayoko

Talangerna fullkomligt sprudlar ut från den franska toppklubben AS Monaco. Vi har i denna serie redan skrivit artiklar om spelare såsom Thomas Lemar, Bernardo Silva och Ivan Cavaleiro. Vi skulle kunna skriva en artikel om näst intill alla spelare i hela föreningen. Men det kanske är lite overkill. Idag dock, så ska vi ta ytterligare en spelare från AS Monaco, och idag föll lotten på den defensiva mittfältaren Tiémoué Bakayoko.

Han har redan gjort sig ett namn i Frankrike, och det kommer inte dröja länge till innan överiga Europa och världen för den delen också får upp ögonen för denna talangfulle 21 åring. Framgångarna har varit så markanta, att lag som Juventus, Manchester City och Chelsea har ryktats om att vilja köpa över Bakayoko redan förra sommaren. Men mittfältarens agent har bestämt sig. Priset är satt, och det blir inte en euro under €60 miljoner. Ett pris som har fått samtliga lag att dra åt sig öronen. Men utvecklas han som han gör, så når vi nog dom summorna inom snar framtid.

Vid första anblicken så ser hans attribut inte så mycket ur för världen. Han är ”medioker” på mycket. 13-16 på dem delarna som förväntas av honom i den rollen. Men kikar vi på excelarket nedan, så ser vi att han ligger på 14.4 för den bollvinnande mittfältaren, 0,1 över Franck Kessié som vi skrev om i förra artikeln, och han låg på 16-17 på några, vilket flaggar för enastående skills, men samtidigt 11 och 13 på andra. Spetskometens eller bredd?! Det är den stora frågan. Dock kan vi konstatera att han har fina värden på det fysiska spelet, något som är helt avgörande för det han är tänkt att utföra när han väl spelar.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top