FM17

VM 2022 – spelplats Marocko

Då var det dags för VM 2022,som i verkligheten hamnat i Qatar,i min save i Football Manager 2017 blev Marocko de som fick ta över efter Qatar.

Grupplottningen blev som följer :

Grupp A :

Mexico

Italien

Marocko

Chile

Ser inte ut som att arrangörsnationen får mycket att ställa upp i sitt eget VM

Grupp B :

Portugal

Wales

Guinea-Bissau(VM-nykomlingen från Afrika)

Saudiarabien

Intressant lottning,VM-nykomlingen Guinea-Bissau ställs mot sin tidigare kolonimakt.

Grupp C :

Brasilien

Tyskland

USA

Serbien

Mycket intressant grupp

Grupp D :

Belgien

Ukraina

Uruguay

Australien

hmm,intressant och oförutsägbart.

Grupp E :

Kroatien

Sydkorea

Columbia

Tunesien

Borde bli Kroatien och Columbia med Sydkorea som outsidern.

Grupp F :

Frankrike

Turkiet

Ghana

Iran

Kan bli intressant att följa

Grupp G :

Spanien

England

Nigeria

Costa Rica

Nog detta VM’s dödens grupp som man tyvärr hamnat i,och återigen i förbundskaptenskarriären skall man möta Spanien.

Grupp H:

Argentina

Schweiz

Japan

Egypten

 

Då så,då var det dags att börja VM 2022 och öppningsmatchen i 2022 års VM som flyttats från Qatar till Marocko går av stapeln i Rabat på  Prince Moulay Abdellah Stadium där hemmanationen får börja mot Chile. Öppningsmatchen i Rabat tilldelades Nursultan Shadmanov från Kazakstan

VM 2022 började med 5 mål,4 chilenska och 1 marockanskt och 3 gula kort. Angelo Henriquez hann på 70 minuter både med ett mål och en assist och Sebastian Vegas utnämndes som matchens spelare.

Inte en helt överraskande början på VM om man ser till lottningen.

Kvällsmatchen i Grupp A fick tjecken Pavel Kralovec som domare och spelades på Agadirs Stadium i Agadir där det blev mer kortviftande än mål,5 gula kort hittade Kralovec fram,3 italienska och 2 mexikanska,bland annat till Andrea Belotti och Marco Veratti.

Dag två under VM,11:e Juni 2022 började med den kroatiske domaren Vedran Jelencic  ansvarig för korten.

Denna uppgift skulle han fullfölja i Tetouan och det hann bara bli ett saudiarabiskt kort och hela 6 portugisiska mål. Första set till Portugal och Andre Silva blev utsedd till matchens spelare med 1 mål och en assist,Rui Pedro gjorde två mål. En rejäl målfest kan man lugnt säga.

I Ouijda blev det en Saaed Saleh från Förenade Arabemiraten som fick matchen mellan Serbien och Tyskland.

Den slutade med 3 gula kort,varav 2 serbiska och ett tyskt och 3-1 seger till Tyskland.

I sista matchen på andra VM-dagen kom Safi in som spelplats och Deniz Ayetkin in som domare och för första gången skall Guinea-Bissau spela en VM-match,och man börjar mot Wales.

Och den slutade 2-0 till Wales både på målen och på de gula korten och Aaron Ramsey blev utsedd till matchens spelare. Ben Woodburn och Aaron Ramsey gjorde målen i Wales seger mot VM-nykomlingarna Guinea-Bissau.

Den 12:e Juni 2022 börjar med matchen mellan Uruguay och Belgien i Agadir

Matchdomaren kom från Ecaudor och heter Alex Perea och han nöjde sig med 2 gula kort,ett till Matias Vedno och ett till Radja Nainggolan. Målskylltarna i matchen var belgiska,två av Romelu Lukaku och det resterande målet gjordes av Eden Hazard. Romelu Lukaku blev naturligt nog utsedd till matchens spelare.

I dagens andra match blev det Ukraina och Australien’s tur att kontrolleras av en afgansk fotbollsdomare vid namn Sayed Dawod Azaden,

Tre gula kort blev det,2 till Ukraina och ertt till Australien och man delade på poängen i El Jadida. Ivan Ordets från Ukraina utsågs till matchens spelare.

Söndagens sista match blev i Marrakesh mellan USA och Brasilien och matchens domare blev Cüneyt Cakir från Turkiet.

Vår turkiske vän med visselpipan delade ut  två gula kort,ett till vardera lagen och Gabriel Barbosa stod för de två brasilanska målen och blev även utnämnd till matchens spelare.

Då var man inne i första hela VM-veckan,den 13:e Juni 2022 som börjar med matchen Kroatien-Sydkorea med en domare från Oman som heter Mohammed Juma Al-Battashi.

Matchen spelades i Tangier och blev den första utan utdelade kort i detta VM och en uddamålseger till Kroatien.

Dagens andra match spelades i Lalyoune  mellan Iran och Frankrike med David Fawkes,en domare från Wales som korthandhavare och det blev hela 6 gula kort utdelade,4 till Iran och 2 till Frankrike. De franska korten gick till Corentin Tolisso och Aymeric Laporte. Frankrike vann övertygande 4-0 med 3 mål av Moussa Dembele,ett på straff på övertid i första halvlek och därutöver gjorde Paul Pogba det första franska målet i detta VM. Dembele blev matchens spelare då han varit involverat i alla matchens mål,3 mål och 1 assist. Så en riktigt bra VM-premiär för Arsene Wenger.

Dagen avslutades i Rabat med den vitryske domaren Evgeniy Naumov.

Tunesien och Columbia var de som skulle spela sin första grupp E match och det blev 4 tunesiska gula kort och ett straffmål strax före pausen av Columbia’s stora stjärna James Rodriguez och detta blev segermålet.

14:e Juni 2022  började VM-deltagandet för England och Costa Rica kl.15  i Marrakesh med den tyske domaren Deniz Aytekin som härmed fick sin andra match i detta VM. 3 gula kort utdelades av domaren samtidigt som att England körde över Costa Rica. Dele Alli,Marcus Rashford,Eric Dier och Harry Kane delades om målskyttet och Dele Alli blev matchens spelare och Lewis Cook hjälpte till med 2 assist.

I dagens andra match fick jag min VM-premiär som nigeriansk förbundskapten och vi fick den sydafrikanske domaren Siphelele Ncala till att dömma Nigerias match mot Spanien.

De spanska fansen fick en kort resa till matchen då matchen spelades i Tangier vilket gjorde att de faktiskt kunde bara åka rakt över Gibraltarsund med snabbfärja och den sydafrikanske domaren delade bara ut två gula kort och Saul gjorde ett mål samtidigt som man missade en straff. Hector Bellerin blev matchens spelare.

Kvällsmatchen mellan Turkiet och Ghana fick den saudiarabiske domaren Mohammed Sharahili som den skall hålla koll på att den inte spårar ur.

Matchen spelades i Fes och fyra gula kort blev det och ett straffmål blev det till Ghana vilket blev det avgörande målet. Den ghaneskiske målvakten utsågs till matchens spelare.

15:e Juni 2022  börjar med en match för den columbianske domaren Wilmar Roldan att dömma i Safi med Japan och Schweiz som deltagare.

Den columbianske domaren Roldan gav oss match nummer 2 i detta VM utan några kort visade för spelarna. och hela 6 mål i denna match som Schweiz vann säkert 5-1 med första målet av Breel Embolo efter bara 4 minuters spel,sedan 1-1 efter 15 minuter varefter det stod Schweiz på hela matchen med ett mål av Dimitri Oberlin,Breel Embolo,Denis Zakaria och Luca Zuff. Med sina två mål blev Breel Embolo utsedd till matchens spelare och Dimitri Oberlin gjorde ett mål och assisterade till 2 andra av de 5 schweiziska målen så han kunde också blivit matchens spelare.

I ett 30 grader varmt Tetouan spelade Chile och Italien mot varandra och i denna match gjorde den uzbekiske domaren Ravsan Irmatov sin entre i turneringen.

Italien hade bestämt sig för en målfest som Andrea Belotti började redan i första matchminuten,sedan snubblade en chilen bollen i fel nät efter 10 minuter och det stod efter bara 23 minuter 4-0 till Italien. Irmatov gav detta VM’s första röda kort vilket Carlos Jerez fick för Chile och två minuter senare fastställde Federico Bernadesch slutresultatet till 5-0 till Italien. Och 5-0 skytten blev även matchens spelare.

Dagen avslutades i Casablanca där den afganske domaren Sayed Dawod Azaden fick sin andra VM-match i denna turnering,denna gång Argentina mot Egypten.

Och det hela slutade med 4 gula kort och 1-1 i slutresultat och med Mohammed Elneny från Egypten som matchens spelare.

Torsdag den 16:e Juni 2022 kom vi på allvar in i andra gruppspelsrundan i VM 2022 och dagens första match som spelades i Laayoune tilldelades den armenske domaren Karen Simonyan som gav oss den tredje kortlösa matchen i detta VM. Och samtidigt så vann Guinea-Bissau sin första VM-match någonsin,sedan kan man möjligen diskutera om Saudiarabien var en speciellt stor styrkemätare egentligen.

I matchen kl.17 i Casablanca blev det dags för den spanske domaren Antonio Miguel Mateu Lahoz att dömma Portugal mot Wales och även här stannade korten i bakfickan och ingen direkt tvivel om segern i denna match,28-5 i skott i Portugals favör och därav 20-2 så ett rejält övertag som även visade sig i slutresultatet på 5-0.

Grupp A’s andra gruppspelsomgång avslutades i El Jadida med Damir Skomina som domare mellan Mexico och Marocko. Skomina hade 5 gula kort uppe och segern landade hos Mexico och på grund av de två första gruppmatchernas resultat så är hemmanationen Marocko redan utslagna ur VM innan sista gruppspelsmatchen. Detta då Mexico och Italien har 4 poäng efter 2 matcher. Chile har fortfarande chansen att gå vidare från gruppspelet tack vare segern mot Marocko. Alltså Marocko utslaget med 0 poäng innan sista omgången i gruppen och så skall Italien,Mexico och Chile göra upp om två åttondelsplatser. I Grupp B är Portugal redan klara för åttondelen tack vare sina målfester i de två första gruppspelsmatcherna. Sedan blev det mellan Wales och Guinea-Bissau om den sista platsen från Grupp B.

 

Fredag 17:e Juni 2022 :

David Fawkes blev dagens första domare som i sin första VM match delade ut hela 6 gula kort. I Safi fortsatte kortviftandet mellan Tyskland och USA,totalt sett 5 gula kort och 4 mål i denna 3-1 seger för Tyskland.

I dagens andra match som är från Grupp D mellan Belgien och Ukraina i Laayoune delade matchens senegaleiske domare bara ut ett gult kort till en ukrainier men samtidigt vann Ukraina matchen mot Belgien 2-0.

I Grupp C’s andra match i andra gruppspelsomgången möttes Brasilien och Serbien i Rabat med Mohammed Sharahili som matchdomare.

Matchen slutade 0-0 och 4 serbiska kort från saudiarabiern med kortleken. Känns nästan som att åskådarna borde fått rabatt på biljettpriset eller pengarna tillbaka.

Lördag 18:e Juni 2022 :

Ncala från Sydafrika blev domare på matchen mellan Sydkorea och Tunesien i Grupp E som spelades i Aït Melloul.

 

1-0 till Sydkorea blev slutresultatet.

I dagens andra match som spelades i Marrakesh fick den italienska domaren Marco Guida uppdraget att hålla Columbia och Kroatien i öronen.

Kroatien vann 2-1 med två mål inom 17 minuter av Ivan Rakitic,2-0 på straff och följaktligen blev han utsedd till matchens spelare. Gabriel Londono reducerade 7 minuter före matchslut efter att Marco Guida hade delat ut 3 gula kort till columbianska spelare.

Australien och Uruguay avslutade denna VM-lördag i Fes med matchdomaren Mohammed Juma Al-Battashi från Oman.

Denna match slutade 1-1 vilket får ses som en halvskräll. Enbart ett gult kort och det kom efter 9 minuter till australieren Alex Grant.

Söndagen den 19:e Juni 2022 är nästsista dagen med matcher i andra gruppspelsrundan och den börjar med Ghana mot Iran i Oujda med domaren Nursultan Shadmanov från Kazakstan som även hade öppningsmatchen. I denna match mellan Ghana och Iran slogs turneringens rekord i kort genom 7 gula kort varav det ena till Alfred Duncan 4 minuter före matchslut blev ett rött då han redan i minut 68 hade fått sin första varning. Iran vann 1-0 för övrigt vilket också får sägas vara en skräll.


I dagens andra match som spelades i Agadir skulle mitt nigerianska landslag uppträda för andra gången i detta VM och denna gång mot Costa Rica med norske Svein Oddvar Moen som domare.

3 gula kort,2 till Costa Rica och ett till John Obi Mikel blev det till från norrmannen och de sista 5 minuterna av matchen gjorde John Obi Mikel och Isaac Success var sitt mål vilket gjorde att mitt Nigeria vann matchen och Isaac Success levde både upp till sitt efternamn och även blev utnämnd till matchens spelare.

Söndagens sista match blev tilldelad den spanske domaren Antonio Miguel Mateu Lahoz i Tangier mellan Frankrike och Turkiet

Dembele gjorde matchens enda mål samtidigt som att Lahoz gav Corentin Tolisso det röda kortet efter 32 minuter. Därmed den första franska utvisningen vid detta mästerskapet.

Måndagen den 20:e Juni blev det match för Schweiz och Argentina i El-Jadida med domare Kokouvi Diallo från Togo.3 gula kort och 4 argentinska mål i 4-0 segern för Argentina. Noterbart är att det inte var en av Lionel Messi’s bästa matcher och han blev utbytt efter 57 minuter och även Paulo Dybala blev utbytt 3 minuter senare. Och ändå vinner Argentina 4-0. Det säger något om bredden på det argentinska landslaget.

I Fes spelades matchen som startade kl.17 mellan Egypten med Azadan som domare som delade ut 4 kort och Japan tog en uddamålsseger.

Jelenicic från Kroatien har fått äran att avsluta andra gruppspelsmatchsrundan med stormaktsmötet i Safi mellan Spanien och England.

Med segern på 3-1 mot England säkrade Spanien sig platsen i åttondelen vilket medför att det blir en direkt kamp mellan mitt Nigeria och England i avslutande gruppmatchen om att komma till åttondelen.

Tisdagen den 21:e Juni 2022 är dagen då  de första två grupperna avgörs :

I El-Jadida kl.15 tog Ncala hand om Guinea-Bissau mot Portugal samtidigt som att Pape Mendy tog hand om Wales mot Saudiarabien i Rabat i Grupp B :

Får säga att det är imponerande att VM-nykomlingen hänger så pass bra med mot Portugal

Wales vann sin sista gruppmatch.

Detta medförde att Portugal och Wales som två första lag är vidare till åttondelsfinalerna vid VM 2022 i Marocko.

I de två kvällsmatcherna blev det Italien mot Marocko i Marrakesh med Naumov som domare samtidigt Perea dömde Mexico mot Chile för att avgöra Grupp A

Marocko fick ta en seger mot stornationen Italien med sig från VM 2022 på hemmaplan.

I Aït Melloul ställde Mexico till med en målfest mot Chile,hela 6-0.

Härmed blev det så att Mexico och Italien tog sig vidare till åttondelsfinalerna som de nästa två lagen med Marocko på 3:e platsen i gruppen och Chile sist tack vare Marocko’s seger mot Italien och Chile’s brakförlust mot Mexico.

Grupp C och D är näst på tur att avgöras onsdagen den 22:e Juni 2022.

Först ut Grupp C med matcherna Serbien mot USA i Tangier och Tyskland mot Brasilien i Tetouan. I Tangier blev domaren Mohammed Juma Al-Battashi från Oman medan uzbeken Rasvan Irmatov fick ta hand om Tyskland-Brasilien.

Serbien vann med uddamålet mot USA medan Brasilien vann 3-2 mot Tyskland. Om man kollar noga på statistiken från sistnämnda match så ser man att skotten vann Thomas Tuchel’s utvalda 35-3 eller 17-3 på mål men samtidigt visar det hur effektiva Brasilien var,3 skott i hela matchen och alla gick i mål. Tydligt bevis för att det är inte antalet skott som är viktigt utan vad man gör med dem.

Därmed gick Brasilien och Tyskland vidare till åttondelsfinal varemot Serbien och USA får åka hem.

I kvällens två matcher är det Belgien mot Australien med Marco Guida som domare i Safi samtidigt som Uruguay mot Ukraina går av stapeln i Oudja med Deniz Aytekin som domare.

4 gula kort och 5 mål varav 3 gjordes av Romelu Lukaku och därmed given som matchens spelare. Belgien utklassade Australien med 4-1 i sista gruppmatchen.

Uruguay avslutade gruppspelet med 2-0 seger mot Ukraina men även totalt 6 gula kort utdelade den tyske domaren varav 4 till Ukraina.

Lite skrällaktigt så blev det Belgien och Ukraina som tog sig till åttondelen och som synes är det målskillnaden som gör att Uruguay får åka hem tillsammans med Australien från Grupp D

Med stormsteg närmar vi oss ännu en VM-helg och torsdagen den 23:e Juni 2022 är det dags för Grupp E och F att avgöras.

Och i Fes börjas det mellan Kroatien och Tunesien med Pavel Kralovec som domare samtidigt som att Lahoz får matchen mellan Sydkorea och Columbia i Laayoune.

En halvskräll får det sägas vara att Tunesien vann mot Kroatien.

Sydkorea avslutade gruppspelet med att vinna mot Columbia med 2-1.

Detta medför att Kroatien och Sydkorea blir de nästa två lagen i åttondelen och Columbia och Tunesien får åka hem,bägge med en seger var i detta VM.

Grupp F avgörs under kvällen med Ghana mot Frankrike med domare Saleh i Agadir och samtidigt spelas Turkiet mot Iran med Svein Oddvar Moen som domare.

Frankrike vann 3-1.

Och Turkiet vann mot Iran 3-0.

Frankrike och Turkiet tog sig vidare till åttondelen från Grupp F

Fredagen den 24:e Juni är sista gruppspelsdagen då Grupp H  är först att avgöras,Argentina mot Japan i Tangier med Jelenicic som domare och Egypten mot Schweiz i Tetouan med Pape Mendy samtidigt.

 


I Tetouan blev det en rejäl målfest,hela 8 mål,6-2 till Schweiz samtidigt som Argentina vann 3-0 mot Japan

Från Grupp H gick följaktligen Argentina och Schweiz vidare till åttondelen.

De två sista gruppmatcherna är från min grupp,Grupp F och Costa Rica mot Spanien spelas i Rabat med Paulo Valeri som domare samtidigt som mitt Nigeria skall spela mot England om åttondelsplatsen i Oujda med Diallo som domare.

Spanien vann 1-0

Två minuter före matchslut förstörde Harry Kane mitt sista hopp om att eventuellt kunna ta mitt Nigeria till åttondelsfinalen.

Sista två lag till åttondelen blev Spanien och England. Mitt Nigeria och Costa Rica får tyvärr åka hem.

Lördagen den 25:e Juni 2022 började jakten på kvartfinalen bland de 16 lag som är kvar i VM efter gruppspelet avslutades på fredagskvällen.

Första två åttondelarna blir Mexico mot Wales och Italien mot Portugal.

Mohammed Juma Al-Battashi från Oman tilldelades matchen mellan Mexico och Wales och denna åttondel spelades i Marrakesh kl.15.

David Fawkes från Wales fick kl.19 i Fes äran av storhetsmatchen mellan Italien och Portugal.

Första åttondelen avgjordes på de ordinare 90 minuterna med en 3-1 seger till Mexico som härmed kunde inlösa en biljett till kvartfinalen där vinnaren av Belgien mot Tyskland väntar.

 

David Fawkes fick ha en massa kort uppe och då han i sista ordinare spelminuten redan hade gett en italienare ett gult kort och skulle ge nästa gula till honom så fick han även visa det röda kortet. Inga mål dock under matchens 120 minuter vilket medförde att Italien mot Portugal skulle till straffläggning för att hitta en vinnare. En riktigt dyr kvartfinalbiljett för att få lov att möta vinnaren av Ukraina mot Brasilien. Efter straffarna stod slutligen Italien som vinnare av åttondelen.

Söndag den 26:e Juni var sedan dagen då vi skulle få veta vilka lag som Mexico och Italien skulle få i kvartfinalen.

Irmatov fick äran av Belgien mot Tyskland vars vinnare får möta Mexico i kvarten. Detta i Rabat.

Konate fick sedan i Oujda äran av att döma Ukraina mot Brasilien för att hitta motståndaren till Italien i kvarten.

Det slutade med 3 mål av Thomas Müller och totalt sett 4-2 till Tyskland som härmed får en kvartfinal mot Mexico.

Brasilien säkrade sig också en kvartfinalbiljett mot Ukraina vilket innebär att det är Brasilien som väntar för Italien i kvartfinalen.

Måndagen den  27:e Juni 2022 var det sedan dags för Sydkorea mot Frankrike i Safi,en match som Sharahili fick lov att döma.

Roldan dömde senare på dagen Turkiet mot Kroatien i Agadir.

På de första 10 minuterna av matchen hade Martial och Greizmann säkrat Frankrike’s kvartfinalbiljett med 2 mål av Martial och ett av Greizmann. Och utifrån statistiken kunde det gått mycket värre för Sydkorea. 6 gula kort hittade dagens domare. Frankrike får äran av antingen Schweiz eller Spanien i kvarten.

 

Turkiet säkrade sig en kvartfinal i VM 2022 genom att vinna 3-1 över Kroatien i Agadir. Motståndet till Turkiet i kvarten blir antingen Argentina eller England.

Tisdagen 28:e Juni 2022 blev sedan upplösningen på vilka lag som skall möta Frankrike respektive Turkiet i kvartfinalen utlöst.

Pavel Kralovec fick äran att döma den mycket spännande matchen mellan Argentina och England i Laayoune.

Skomina fick i sin tur Schweiz mot Spanien i Tetouan.

Efter de första 90 minuterna stod det 1-1 på självmål av Eric Dier och ett mål av Marcus Rashford tre minuter före att Argentina kunde varit klar för kvartfinal. Förlängningen blev mållös så ännu en åttondel fick avgöras på straffar och Englad besegrar Argentina på straffar och får möta Turkiet i kvarten.

Spanien besegrade Schweiz 3-0 och därmed blir det en kvartfinal mot Frankrike.

Då var vi ute ur Juni och 1:a Juli 2022 gick vi in i Marocko-VM’s sista 10 dagar som börjar med två kvartfinaler

Simonyan fick nöjet att döma den första mellan Italien och Brasilien i El Jadida

En match som Brasilien vann klart 3-0 och härmed var semifinalen ett faktum för Brasilien igen.

Pape Mendy fick dagens andra kvartfinal mellan Mexico och Tyskland

Vilket blev en målfest i Rabat,med hela 7 mål med en seger till Thomas Tuchel’s utvalda på 5-2. Därmed ännu en semifinal för Tyskland.

Lördag den 2:a Juni var det sedan dags att hitta Brasilien och Tysklands motståndare. Först ut Frankrike mot Spanien i Tangier med Sharahili som domare.

Det tog som synes lite längre tid att hitta en vinnare i Tangier plus att Lucas Digne fick turneringens andra direkt röda kort efter 56 minuter. 1-1 efter 120 minuter och 5 gula kort utöver det röda till Digne.Arsene Wenger lyckas med hjälp av Martial,Sidibe,Pogba och Kante ta sig till semfinalen där Tyskland väntar.

David Fawkes fick sedan äran att i Marrakesh döma detta VM’s sista kvartfinal mellan Turkiet och England. 6 gula kort och en missad engelsk straff blev det till men inte desto mindre så vann England ändå 2-0 mot Turkiet och får ta sig an Brasilien i semifinalen.

Nu hoppar man fram till den 5:e Juli då första semifinalen spelas och det blir den mellan Tyskland och Frankrike. Fifa har här valt att sätta turken Cüneyt Cakir på uppgiften att hålla koll på så att Tyskland mot Frankrike inte spårar ur. Det är ju trots allt en VM-finalplats som står på spel.

Och i Marrakesh där matchen spelades tog Frankrike och Arsene Wenger sig till VM-finalen efter en seger mot Thomas Tuchel’s Tyskland med 3-1.

Dagen efter fick Wilmar Roldan från Columbia äran att döma Brasilien mot England i den andra semifinalen i Rabat.

Det blev en målrik historia i Rabat,2-2 efter två mål av Harry Kane,ett engelskt självmål och ett mål av Gabriel Barbosa så denna semifinal fick avgöras med ytterligare 30 minuter där målfesten fortsatte,först tog Brasilien ledningen 3-2 bara för att se Alex Oxlade-Chamberlain utjämna till 3-3 minuten efter och avslutningsvis så kom segermålet av Harry Kane,matchens lirare utan tvekan 2 minuter före en eventuell straffläggning. Roberto Martinez har härmed fått sitt engelska landslag att ta sig till en VM-final mot Arsene Wengers Frankrike.

Brasilien och Tyskland får nöja sig med att kämpa om bronsmedaljen vid detta VM 2022.

Den 9:e Juni i Marrakesh med Konate som domare vann Tyskland övertygande VM-brons med hjälp av två brasilanska självmål och två mål av Thomas Müller och ett mål av Julian Draxler.

Den 10:e Juni,klockan är 15.00 och VM-finalen 2022 skall gå av staplen mellan Arsene Wengers Frankrike och Roberto Martinez England. Fifa valde att ge denna VM-final till Irmatov,ett helt ok domarval enligt mitt tycke.60 000 åskådare förväntningsfulla inför vad matchen kan bjuda på.

Irmatov fick gång i kortleken,7 gula kort varav det andra till Eric Dier blev till ett rött då han redan hade fått ett gult. Utöver en massa kort från Irmatov blev det även en målrik historia,5 mål i en VM-final och efter 90 minuter kunde Arsene Wenger konstatera att han nu också är världsmästartränare i fotboll i en ålder av 72 år. Härmed är Frankrike både Europabäst i fotboll och världsbäst. Och detta väl och märke med två olika förbundskaptener. Först tog Didier Deschamps EM-bucklan  hem till Frankrike och nu i VM-turneringen 2 år senare kom även VM-bucklan till Frankrike. Men även bra kämpat av England som fick ut i straffar mot Argentina som en del av resan mot VM-finalen.

Nu turneringen är färdig är det dags för lite utmärkelser :

Först Adidas Golden Ball som franske Dembele vann.

De Gea turneringens målvakt

Den gyllene skon gick till Thomas Müller

Mexico fick en av sina unga offensiva mittfältare utnämnd till tureningens bästa unga spelare

Här är då VM 2022’s drömelva med De Gea på mål,3 tyskar,3 fransmän och lite smått och gott.

Turneringens mål gjordes av Emyr Huws för Wales i matchen mot Mexico.

Nästa VM går av stapeln om 4 år,2026,denna gången är det USA som får äran av att vara VM-arrangör  med följande arenor som spelplatser

 

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top