FM-Story

Min kärriär som klubbtränare än så länge

Min karriär som klubbtränare tog sin början 14:e Febuari 2016,samma dag som jag tog över som dansk förbundskapten

Som synes blev jag inte långvarig i Helsingborgs IF,detta berodde inte på att jag fick sparken utan på att det kom ett erbjudande jag hade svårt att motstå från Naftan Novopolotsk i den bästa vitryska ligan. Fram till att flyttlasset gick till Vitryssland hade mitt HIF fått 9 förluster spridda över både Allsvenskan och Svenska Cupen där vi åkte ut på straffar i kvartfinalen mot AIK som för övrigt blev min sista motståndare i Allsvenskan innan flytten. Efter min flytt blev det bara 4 förluster,vilket dock inte behöver betyda att det var jag som var orsaken till dem många förlusterna fram till den 1:e Juni 2016 . På säsongsbasis så hamnade Helsingborgs IF iblandat mina knappt två månader på sidlinjen som 8a i Allsvenskan 2016.

 

Tyvärr blev jag inte speciellt långvarig i Vitryssland,närmare bestämt två månader fick man på den sidlinjen och var själv ganska nöjd med min insats,lite färre förluster och det gick ovanligt bra för att komma över till spelare man inte alls kände igen. Nu var det heller inte det som gjorde att man fick sparken borta i Vitryssland utan det var nya ägare av klubben som kom in mitt i allt och tyckte att den där svensken kan vi väl passande göra oss av med på hans födelsedag.

Som synes både på programmet och sluttabellen i Vitryssland så gjorde klubben ganska bra ifrån sig.

 

 

Efter att ha fått sparken från Naftan valde jag att hålla en paus från klubbfotbollen i lite över 2 år varefter den började dra i mig igen.

Denna gången slutade det med att flyttlasset gick till Västmannaöarna på Island precis i slutet av 2018 säsongen var jag säkrade klubben en 8:e plats i ligan och med mängder av perspektiv i klubben.

Och 2019 blev min bästa säsong någonsin,då det bara blev 5 förluster till mitt lag på hela säsongen,diverse cuper inkluderade och samtidigt lyckades man inte bara övergå 2018’s prestation,utan minsann om man inte också blev isländska mästare med 9 poängs försprång i en liga med bara 22 omgångar.

Matchprogrammet 2019  då man gav IBV sitt första isländska ligaguld på över 20 år.

I förberedelsen till 2020 säsongen valde jag precis före EM 2020 att lämna IBV för den ungerska storklubben Debrecen var det faktiskt höll på att bli en repris av 2019 säsongen hos IBV men tyvärr fick man nöja sig med en 2:a plats i OTP Bank Liga,vilket å andra sidan inte var så illa spelat heller. En stor del av orsaken till den 2:a platsen är argentisk och heter Frederico Laurito.  Efter att jag hade varit lite väl ärligt gentemot media med önskemål jag inte hade fått igenom hos styrelsen fick jag dock kicken i Debrecen.

 

Härefter blev det precis över 1 års paus igen från klubbfotboll innan man fick erbjudandet att återvända till IBV och precis före slutet av 2022 säsongen var man tillbaks på Island.

 

Då tog man klubben snäppet bättre än förra gången då man kom i slutet av en säsong.

Här har vi spelschemat för 2023 i IBV.

Som synes här så är mediatipset inför säsongen en femteplats i ligan. Sedan min första sejour i IBV har jag gjort en av de spelare jag hade i truppen då till en del av ledarstaben,Mees Siers som blivit en av klubbens hjälptränare.

Inför 2023 säsongen var jag ganska aktiv på transfermarknaden,sista nyförvärvet blev en ivoriansk anfallare vid namn Achille Anani

Och här en amerikansk målvakt som i 2023 säsongens start stått nästan 500 minuter utan att släppa en boll bakom sig.

Hämtade denna skotske offensive mittfältare i Keflavik.

Denne kongolesiske anfallaren fanns i klubben när jag kom till den första gången,sedan gjorde jag det fula att strax efter jag kommit till Debrecen att flytta honom dit och nu efter min återkomst till IBV tog jag honom tillbaka till IBV.

Denne kroatiske ytter är för tillfället både bästa målskytt och den spelare i truppen med flest assist.. Som synes i historiken har man bland annat spelat i Udinese tidigare i karriären.

Och Simon Makienok har jag även på äldre dar fått till IBV.

16 spelare kom in och 3 lämnade och de 16 spelarna kostade mig enbart 740 000 i övergångssummor,hyfsat billigt för de spelare man hämtat in.

En väldigt bemärkelsevärdig match i ligan är den senaste som spelades mot Fjölnir i Reykjavik där domaren delade ut en massa kort och som resultat av detta så kan jag i nästa match inte använda 4 av mina spelare på grund av att de blivit avstängda antingen på grund av för många gula kort eller ett rött kort.

Som synes så är min favorit-taktik sett i förhållande till mitt spelarmaterial 4-4-2 eller 4-4-2 diamant smalt  vilket är den jag haft störst succe med.

Skall bli intressant att se hur 2023 säsongen fortsätter på Island för IBV.

 

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top