FM-Story

Över halvvägs i EM-kvalet till Italiens EM 2024

Då var man över halvvägs inne i EM-kvalet till det EM som går av stapeln i Italien 2024 och känns som att det kan vara dags att uppdatera läget i kvalet.

I grupp A ser det just nu ut som att Tjeckien själv kan bestämma om de skall åka till Italien eller inte sommaren 2024. 5 segrar och en oavgjord på 6 matcher,2 poäng före Rumänien med 4 matcher kvar.Och 21-3 i målskillnad.

Grupp B leder Grekland överlägset,hela 8 poäng före England,vilket innebär att de har råd att slänga bort lite poäng i de sista 4 matcherna. Israel utmanar för övrigt England om andra platsen i gruppen på samma poäng.

I Grupp C verkar Giovanni van Bronckhorst fått Holland tillbaka i känd stil,Holland och Belgien har 16 poäng vardera så det torde faktiskt bli på Amsterdam Arena i returderbyt i kvalet som direktkvalplatsen till EM 2024 utdelas i denna grupp. Och riktigt goda chanser för den som förlorar den matchen på Amsterdam Arena att ta sig vidare som en av de 8 bästa 2:orna.

Grupp D ser ut att få Schweiz som vinnare och så får Danmark,Österrike och Bulgarien göra upp om 2:a platsen som också kan medföra direktkval till EM 2024.

Grupp E har Serbien som ledare i en tabell där Frankrike har spelat en match mindre på grund av att man spelat UEFA Nations League också vilken man också vann. Men det lutar åt att kampen blir mellan Serbien och Frankrike om den säkra direktplatsen.

Grupp F torde bli en affär mellan Ryssland och Kroatien.

Grupp G  bjuder på lite en överraskning i form av att Georgien leder gruppen 4 poäng före Portugal som visserligen har en match mindre spelad på grund av UEFA Nations League.

Grupp H har blivit jämnare än förväntat,8 poäng vardera till Tyskland,Skottland och Norge och 6 till Bosnien.

Grupp I leds av Turkiet före Spanien,Albanien och Polen.

I grupp J har Sverige ledningen på samma poäng som Kosovo och Wales och Slovakien är bara 2 poäng efter.

Och avslutningsvis så ser det ut så här just nu med hänsyn till vilka Grupp2or som tar sig till EM 2024 och i nuläget är det Skottland och David Moyes som sitter med svartepetter och mäste ut i avslutningskval.

Skall bli intressant att följa vidare  vem som kommer till EM i Italien.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top