FM17

#FF Bambuh

Först ut i denna hyllningskör och således den som ligger mig allra varmast om hjärtat när det gäller Football Manager och tankar generellt om fotboll och sporten som sådan är min gode vän och gamla vapendragare Bambuh. Bambuh och jag har känt

Först ut i denna hyllningskör och således den som ligger mig allra varmast om hjärtat när det gäller Football Manager och tankar generellt om fotboll och sporten som sådan är min gode vän och gamla vapendragare Bambuh. Bambuh och jag har känt varandra hur länge som helst känns det som emellanåt. Och som i alla relationer så går det lite upp och lite ner. Men vi har alltid hållit kontakten genom åren, något som jag uppskattat väldigt mycket. Han har till och med lyckats bli övertalad att skriva en artikel på min blogg en gång i tiden. Den handlade om ungdomsutveckling, något som jag vet att han håller högt när han själv spelar. Hade gärna önskat ett stående inslag på bloggen om jag själv fick välja, men än så länge har det inte införlivats. Men vem vet. En dag så kanske han ändrar sin uppfattning och tar till pennan igen.

Idag så driver han Swedestats på twitter och har gjort en fin resa med det kontot. Det handlar föga om FM, utan mer om fotboll i övrigt, och svenskar i Europa i synnerhet. Kontot har växt stadigt och har nu tickat över 1000 följare. Gratulerar säger vi från FMSideline. Om ni inte redan gör det, så klicka i ”följa-knappen” så missar du inga tweets från denna fotbollsvirtuos. Bambuh har visat, om och om igen, att när han sätter den sidan till, så kan vad som helst hända. Jag har stora förhoppningar på det kontot, och det är många celebriteter som följer honom i skrivande stund. Jag har till och med kommit med ett förslag rörande kontot.

Det stora i Bambuh som jag ser det, är att han alltid hjälper till med svar på alla möjliga frågor från alla möjliga håll om så behövs. Stort som smått. Han vill gärna vara med och styra diskussionen i rätt riktning. Han sticker heller inte under stol med vad han tycker. En underbar egenskap i min bok. Han är medlem i FB gruppen, och ställer alltid upp när någon har kört fast, oavsett om det är en taktisk fråga, eller om rätt roll på rätt plats. För att inte tala om alla sena enmanskonversationer han har långt in på småtimmarna på Slack, när vi andra har gått och lagt oss för länge sen. Runt midnatt drar han igång och kör sin grej ett par timmar. Då sitter han uppe och tar oss igenom nattens bravader och tankar som han stöter och blöter för oss att läsa till frukosten morgonen efter. Helt underbart.

Bambuh har ett högt taktiskt kunnande, något som jag märkt under alla dom oändligt många samtal vi haft på diverse chattar såsom Skype, Steam och nu senast Slack. Vi har stött och blött frågor och funderingar till leda ibland, men också varvat det med saker som ligger utanför fotboll och FM. Jag har själv varit fotbollstränare, och hamnade dessvärre i en tråkigt situation med min dåvarande förening. Vi satt många timmar och diskuterade hur jag skulle göra och agera i rådande situation. Vi har också surrat en dem om hans fantastiska save-rapport på FMSweden, som blev oerhört uppskattad av läsarna. Han är en högt aktad medlem på det forumet, och det visar också vilken grym person han är.

Än så länge har vi inte träffats IRL, och kanske det beror på avståndet mellan oss, men jag hoppas att våra väga korsas en dag, och att jag får skaka hand på denna Lule-bo och fortsätta FM-härvan och taktik-trasslet över en fika på något café någonstans i Luleå en solig dag framöver.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top