FM17

#Follow Friday

Hej mina kära vänner. Jag tänkte att vi här på FMSideline skulle införa ett stående inslag på bloggen från och med fredagen den 19 maj. Det aktuella inslaget som jag har i åtanke är det som du kan läsa i rubriken här ovan. Follow Friday. Vad är det för något undrar säkert ett par stycken. Det är ett sätt att lyfta fram andra

Hej mina kära vänner. Jag tänkte att vi här på FMSideline skulle införa ett stående inslag på bloggen från och med fredagen den 19 maj. Det aktuella inslaget som jag har i åtanke är det som du kan läsa i rubriken här ovan. Follow Friday. Vad är det för något undrar säkert ett par stycken. Det är ett sätt att lyfta fram andra användare på bloggtjänsten Twitter är att rekommendera dem med en #ff-markering som man själv anser andra bör följa. Det kan vara för att dom är väldigt kunniga i spelet överlag. Det kan vara för att dom har en supergrym youtube-kanal, eller för att dom är väldigt hjälpsamma på dom sociala medierna. Orsakerna är väldigt många som du förstår.

Förkortningen står för Follow Friday och fick sitt uppsving 2009 redan av en kille som heter Micah Baldwin som fick den geniala idén att skapa något som samlar upp ämnet på ett bra sätt. Av tradition har fredagar ägnats åt att tipsa om andra användare på ett eller annat vis. Flödet fullkomligt exploderar av #FF taggar just på fredagar som du säkert redan märkt. Se bilden nedan. Här jag har flaggat för ett par användare som jag själv tycker är värda att följa av olika anledningar.

Även fast FM-communityn inte är sååå stor världen över, så finns det givetvis folk som gör Youtube serier, bloggar och postar på twitter som man inte hört talas om eller inte hittat ännu. Kanske till och med att du aldrig kommer hitta dom, såvida inte dem sprids via #FF taggen. Spekulationer såklart, men varför inte använda oss av detta hjälpmedel om det fungerar. Jag själv har säkert ett 100-tal som jag följer idag som jag ”fått” via en ”FF tagg. Bra va?

Bland dem som jag följer som är skandinaver, så ser jag oerhört lite av denna tagg, knappt aldrig om jag ska vara ärlig. Någon här och där, men inte lika mycket som engelsmännen tex. Jag skulle uppskatta om det var så att ni spred era FM-vänner och deras twitterkonto via denna hashtag lite mer, och lite mer frekvent. Kanske är så att till och med jag har missat några stycken.

Finns säkert en hel drös som bara väntar på att bli upptäckta?! Så börja tagga du med.

Mitt upplägg då. Jo, så här hade jag tänkt det. Varje fredag så tänkte jag ta en person som jag anser bör lyftas fram i rampljuset lite mer. Någon som har gjort något bra för communityn i sin helhet. Någon som kanske har en skitbra youtube-kanal men som inte fått korrekt uppmärksamhet än. Någon som är en jäkel på grafiskt jobb såsom loggor och facepacks. Eller varför inte någon som är grym taktiker, som inte tagit steget fullt ut på twitter. Anledningarna är lika många som användare, och det finns mycket att göra här kan jag tycka. Så nu är det bara att vänta in fredag så får vi se vem som kröner den första scenframträdandet.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top