FM17

Scoutrapport: Leon Bailey

Bayer Leverkusen har precis avslutat kontraktsskrivningen med Leon Bailey från Belgiska Genk fram till och med 2022. Den unga yttern har kopplats ihop med flertalet klubbar runt om i Europa, därtill Manchester United, efter strålande spel för Genk

Bayer Leverkusen har precis avslutat kontraktsskrivningen med Leon Bailey från Belgiska Genk fram till och med 2022. Den unga yttern har kopplats ihop med flertalet klubbar runt om i Europa, därtill Manchester United, efter strålande spel för Genk i Europa League den här säsongen, så har Leon Bailey, 19 år, skrivit på för tyska Leverkusen nu i början på detta år.

Den tyska Bundesliga klubben har rapporterats betalat Genk en transfersumma på runt 15 miljoner euro, plus personliga klausuler för den lovande kantspelaren. På klubbens hemsida kunde man läsa att Michael Schade hade uttalat sig med stor förnöjsamhet att man äter igen kunnat knyta till sig en ung lovande spelare på ett långt kontrakt.

”Den här unga spelaren var högt upp på många stora lags önskelistor, och det gläder mig ännu mer att vi har lyckats med bedriften att nå ett avtal före dessa stora jättar”.

Rudi Völler tillägger; Han har extraordinär fart, han här väldigt skicklig med bollen och han kommer att ge vårt anfallsspel en ny dimention. Vi är övertygade om att han kommer att göra stora saker för oss.

Bailey menar att han nu, i och med påskriften, tagit ett stort steg i karriären i och med flytten till Leverkusen. Han kommer att bära nummer 9 på ryggen enligt källor. Han är oerhört nöjd med klubbvalet, och kan knappt vänta på att få sätta tänderna i sina nya uppgifter, enligt insatta i klubben.

Styrkorna ligger i det snabba spelet med fantastisk acceleration, fart och smidighet. Till det så lägger vi det tekniska spelet i form av utomordentliga attribut för dribblingar, teknik och finess. Värt och tillägga här är att Leon bara är 18 år gammal, och har många fantastiska år framför sig som ytter och möjligen spelfördelare om han spelar sina kort rätt. Att han också kan spela på flertalet ytterpositioner gör ju inte saken sämre. Skulle det knipa så kan han även spela centralt offensivt.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top