Analysen

Vad händer om hela laget är fullt av ”kloner”?

Fans världen över har drömt om ett lag av Gary Breens, Jamie Carraghers och Gary Dohertys i åratal, men vad händer om de bästa och mest mångsidiga fotbollsspelarna i det moderna spelet kunde klonas för att bestämma vem som är den bästa nuvarande

Fans världen över har drömt om ett lag av Gary Breens, Jamie Carraghers och Gary Dohertys i åratal, men vad händer om de bästa och mest mångsidiga fotbollsspelarna i det moderna spelet kunde klonas för att bestämma vem som är den bästa nuvarande kandidaten som ska omvandlas till en verklig enmansarmé bestående av 11 identiska spelare?

För att utröna frågan, så startade Squawka upp Football Manager 2017, och efter en omfattande omröstning och fördjupad egen forskning, en speciell unik liga bildades för att ställa världens mest mångsidiga spelare, stjärnikoner och heroiska allrounders mot varandra i ett 20-mannalag bestående av enbart kloner.

Efter att ha räknat ihop alla röster från spelare som fortfarande är aktiva på toppen av fotbollen, slutfördes den slutliga listan över deltagare: Alexis Sanchez, Arturo Vidal, Cristiano Ronaldo, Daley Blind, David Alaba, David Luiz, Gareth Bale, Gerard Pique, James Milner, Lionel Messi, Luis Suarez, Manuel Neuer, Mousa Dembele, N’Golo Kante, Paul Pogba, Radja Nainggolan, Sergio Ramos, Wayne Rooney, Yaya Toure och självaste John O’Shea.

Varje spelare fick sin egen klubb med ett unikt klubbnamn, och en speciellt vald klon placerades som ansvarig som en spelare/manager som bestämde taktiken antingen från sidled eller på planen. Fotbollmanagers in-game media gav sina bedömningar av trupperna inför början av säsongen.

Crystal Ronaldo tippades som favorit framför Messi Junior. Neuer’s Old Boys var tippade att avsluta som trea medan fjärdevalet förväntades gå till Racing Club Suarez. Något komiskt, tippad sexa blev Sparta Pogba – Paul Pogba som i verkliga livet precis hade lämnat den positionen efter en lång tid i Premier League med Manchester United.

I bottenstriden fruktade tipparna det värsta för O’Sheas FC, som förutspåddes att komma efter både Dynamo Mousa Dembele, Partisan Blind, Yaya Galaxy och 1985 Rooney, men det blev inte riktigt som det förutspåddes. Hur gick det första året av Clone Super League?

Vinnare: Sparta Pogba – Paul Pogba

Andra platsen: Ramos Madrid – Sergio Ramos

Tredje plats: Universidad de Sanchez – Alexis Sanchez

Fjärde plats: Crystal Ronaldo – Cristiano Ronaldo

Vilka lag fick kriga om att slippa jumboplatsen?
Vilket lag dribblade mest?
Vilket lag tacklade mest?
Vilket lag fick mest gula kort?
Vem vann skytteligan?
Vilket lag hade högst passningsprocent?

Allt detta och mycket mer, statistik och intressant fakta, kan ni granska på http://www.squawka.com/news/football-manager-stories-messi-juniors-1985-rooney-sparta-pogba-what-happened-in-a-league-full-of-clones/925418#pTzvj66owCqVw8h3.97.

Texten är fritt översatt från artikeln hämtad från www.squawka.com.

Håll till godo 🙂

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top