FM-Story

Nästan alla EM-platser utdelade till EM 2028

Då var det ordinare EM-kvalet till EM 2028 i Spanien klart och från Grupp A tog Sverige och Belgien sig till Spaniens EM. Sverige med nya förbundskapten John Pelu på sidlinjen tog gruppsegern 1 poäng före Belgien. San Marino helt mållösa i kvalet och släppte in 33 mål.

Från Grupp B tog sig Tyskland och Ukraina vidare till EM,Tyskland ungefär lika överlägset som alltid,tappade bara 2 poäng i hela kvalet.

Grupp C fick Italien som överlägsen gruppvinnare som tog med sig Serbien till EM 2028 som grupp 2a. I denna grupp gick Gibraltar mållösa ur kvalet och släppte in 37 mål.

Grupp D’s vinnare blev Schweiz 1 poäng före Polen som även säkrade en biljett till Spanien.

Grupp E fick Portugal som gruppvinnare 4 poäng före Norge som även tog en av biljetterna till Spanien under sin nya förbundskapten som efterträdde Per Mathias Högmo.

Från Grupp F blev det Rumänien och Grekland som kunde säkra biljetter till Spanien.

Från Grupp G tog sig England obesegrat till EM i Spanien,det slutade med att Slovakien som en av de bästa grupp 2orna får lov att åka till Spanien sommaren 2028.

Från Grupp H blev det enbart Frankrike som kvalificerade sig genom ordinare kval till EM 2028 i Spanien. Ryssland blev sämsta grupp 2an och därmed blir det avslutningskval för Ryssland.

Från Grupp I tog sig Österrike och Danmark till EM 2028 som snuvande Kroatien på EM-biljetten i det ordinare kvalet i alla fall. Det blir avslutningskval för Kroatien också.

Från Grupp J blev det sedan Holland och Turkiet som lade beslag på de sista två direktplatserna till EM 2028 i Spanien.

Härmed har vi hittat de direktkvalificerade lagen till EM 2028 i Spanien utöver arrangörsnationen Spanien.

Den 24:e Mars 2028 spelas åtta matcher bland de lag som inte kvalificerade sig till EM 2028 i Spanien där de får ännu en chans. Kroatien mot Montenegro,Skottland mot Georgien,Bosnien mot Bulgarien,Ryssland mot Wales,Kosovo mot Albanien,Slovenien mot Tjeckien,Finland mot Vitryssland och Nordirland mot Armenien.

4 dagar senare spelar de kvarvarande lagen om de fyra kvarvarande EM-platserna enligt följande :

Kroatien/Montenegro-Skottland/Georgien

Bosnien/Bulgarien-Ryssland/Wales

Kosovo/Albanien-Slovenien/Tjeckien

Finland/Vitryssland-Nordirland/Armenien

Detta vill säga att vi den 28:e Mars 2028 vet vilka lag som skall spela EM 2028 från 9:e Juni 2028,spelschemat kommer sedan den 10:e April då lottningen av EM-grupperna sker.

Skall bli intressant att se både vilka fyra nationer som blir de sista att få sina biljetter till EM i Spanien 2028 och vilket motstånd Sverige får och inte minst vilka arenor Sverige skall spela på i gruppspelet. Och inte minst om Portugal lyckas försvara sitt EM-guld från Italien för 4 år sedan

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top