Bloggar

Vi startar upp ett forum här på fmsideline.se till er förmån

Frågan dök upp första gången för något år sen. Mitt direkta svar var ”nej”, då jag ansåg att extrajobbet och tiden för att administrera det skulle vara för mycket att hantera på egen

Frågan dök upp första gången för något år sen. Mitt direkta svar var ”nej”, då jag ansåg att extrajobbet och tiden för att administrera det skulle vara för mycket att hantera på egen hand. Sen fanns det även en del av mig som inte ”vill gå emot” FMSweden som redan gjorde detta. Jag ville inte ses som en konkurrent, utan mer som ett KOMPLEMENT till vad som redan fanns där ute. ”Där ute” säger jag. Extremt skralt med information om Football Manager överhuvudtaget på svenska. Inget som har ändrats under senaste åren kan jag tycka. Att hjälpa varandra var mer min melodi än att försöka kriga om samma läsare. Finns det hjärterum…Vad pratar jag om då?

Ett forum så klart. Precis som rubriken antyder. Då, för ett par år sen, kände jag att jag inte ville sitta långt in på nätterna och ”modda” forumet från poster och kommentarer som både är anstötande, rasistiska eller på något annat sätt bara ”djävlas”. Jag kunde, och ville, fördriva min tid på annat sätt. Men givetvis, om man får en idé, eller blir presentera med ett bra upplägg, så börjar tankarna snurra i huvudet lite eftersom. För varje månad som gick så infann sig funderingen om att man ändå kanske skulle prova ändå. Men själv? Nej det kommer fan inte gå. Eller jo….eller nej. Det kommer inte gå. PUNKT.
Men så kom den dagen som jag hade väntat på. Det var i mitten på juni i år, och Patrik, aka Trashbag, hörde av sig till mig och ville ställa den direkta frågan.

Ville jag, och kunde jag, tänka mig att lägga ett forum under FMSidelines flagg?

Är förslaget bra, så tvekar jag inte särskilt länge. Vi fortsatte samtalet någon dag senare, och det stod klart tämligen tidigt att upplägget skulle bli av. Han hade sålt in det på ett mycket bra sätt utan krusiduller och konstiga omsvep. Han hade lite folk med sig och det var vi som skulle göra idén till verklighet. Vad fasiken hade jag gett mig in på?

Jag sitter nu, på min andra semesterdag, på balkongen i skydda av parasollet och tar en kaffe i godan ro. Jag har haft min välbehövliga paus från Football Manager, såsom jag gissar att alla behöver någon gång under året, och det har varit väldigt skönt. Jobbet och familjen har tagit mycket av min vakna tid. Som gammal FM-räv och tillika inbiten taktiker så vill, och har, jag inte känt av att jag behövt en paus tidigare. Men i år infann sig känslan, och jag svarade direkt. Ingen idé att sitta och gnugga spelet in på småtimmarna om man känner att man inte får ut glädje av det. Nu, ett par veckor, någon månad in, så börjar det klia lite i fingrarna igen på att börja leta nya prospekt, hitta en taktik med en trebackslinje och dessutom hitta tillbaka till den känslan som gör att man ”bara” ska spela EN match till innan man stänger ner för dagen.

En av faktorerna som gjort att denna ”återkomst” har påskyndats en smula, skulle jag säga är forumet, och hela den resan från att bli kontaktad, tagit beslutet att hoppa på detta tåg, fört diskussioner om hur upplägget skulle se ut, tills det att vi nu har lanserat slutprodukten. Som ni ser på forumet idag, så flaggar vi för att det inte är färdigt och helt klart. Det kommer att filas och ändras lite till under sommaren här för att få till det bästa resultatet som vi bara kan få. Teamet som gjort detta möjligt har gjort ett fantastiskt jobb med att sätta upp forumet, designa och se till att vi som ska skriva och läsa på forumet får en så trivsam resa som möjligt. Jag hoppas att ni hittar in, inte stöter på några problem att registrera er och att ni känner att det fungerar såsom man hoppas på. Är det något som ni undrar så är det bara att flagga till i twitterflödet, eller i forumet såklart om ni har frågor, önskemål eller bara vill säga hej till teamet.

Dom jag vill tacka så här inledningsvis är:
Trashbag
Henke
Aahlstrom
Nicklas7
Pontarii
Deadwood

Adressen är: forum.fmsideline.se men ni har även länken i menyraden högst upp under loggan.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top