Trashbag Tipsar!

Då var det återigen dags för den veckoenliga serien Trashbag Tipsar här på FMSideline. Lite senare än jag hade planerat denna veckan men ibland blir det inte som man tänkt sig. Nästa scoutingtripp går till Balkan och jag har tagit över Serie A-laget Torino för att söka igenom denna region. Det är, precis som förra gången, U-23 spelare som gäller. Notera att jag scoutat i dessa länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Grekland, Kroatien, Kosovo, Makedonien, Montenegro, Serbien & Slovenien. Notera också att det är i länderna som det scoutas och inte själva nationaliteterna. Nu till det roliga…

5. Marko Livaja – UD Las Palmas (Utlånad till A.E.K.)
https://i.imgur.com/LGVqV4r.png
– Marko är en all-round komplett anfallare som inte riktigt fått det att lossna med målskyttet i sina klubbar. Han har redan varit i en rad Serie A-klubbar (Inter, Cesena, Atalanta, Empoli). Han fick en hel del speltid i Las Palmas föregående säsong men blev ändå utlånad till A.E.K. Athen där han återigen inte riktigt får till målskyttet. Detta var den bästa U-23 anfallaren jag kunde hitta på Balkan. Har du, precis som Torino, ont om naturliga anfallare och vill spelare med flera anfallare kan det vara värt att testa Livaja. Han kostar runt 27 miljoner kronor.

4. Stefanos Kapino – Olympiakos
https://i.imgur.com/i7xX8rF.png
– Stefanos har gott om rutin från den grekiska ligan där han nu delar på ansvaret som startmålvakt i topplaget Olympiakos. Har en bit kvar för att gå in som startmålvakt i Serie A men lär vara en klar andremålvakt i dom flesta klubbarna och kostar endast 14 miljoner att köpa loss. Då han även är med i Greklands landslagstrupp kan det vara väl värt att fundera på att köpa loss honom och se honom utvecklas till en förstemålvakt i både Serie A och det grekiska landslaget.

3. Djordje Ivanovic – Spartak Zlatibor Voda
https://i.imgur.com/RUzgOp2.png
– ”Outsidern” på denna lista, eller kanske snarare att hans klubb Spartak Zlatibor Voda är det. När jag scoutade så var det givetvis en hel del spelare från Dinamo Zagreb och andra storklubbar som dök upp men faktum är att Spartak Zlatibor Voda från Serbien kan vara väl värt att titta runt i då dom hade flera fina U-23 spelare. Ivanovic var dock den jag valde ut bland dessa för att rekommendera. Kan spela på båda kanterna, som OMC och som anfallare. Kostar endast 6,5 miljoner att köpa loss och skulle nöja sig med en låg lön. En kanonvärvning som avlastningsspelare att göra till ett lag på nedre halvan i Serie A om han skulle vara intresserad.

2. Filip Benkovic – Dinamo Zagreb
https://i.imgur.com/rdYEvOg.png
– Kanske det största framtidslöftet på denna listan. Lyssna bara på vilka klubbar som är intresserade när jag laddar spelet: Chelsea, Liverpool, Tottenham, Arsenal, Man City, Man Utd. 194 cm lång mittback som är ordinarie för Dinamo Zagreb i verkligheten. Varför är då Benkovic bara tvåa på denna lista då? Jo, det enda som talar emot är prislappen. Närmare 70 miljoner för en mittback som inte kommer gå in bland dom fyra bästa i Torino just nu. Är du en klubb för övre halvan och har pengar är mitt tips att köpa in honom och sedan låna tillbaka honom första säsongen till Dinamo. Är han sedan redo kan du börja rotera in honom i Serie A men man ska nog vara medveten om att detta inte är en spelare som man kan förvänta sig som startspelare i Serie A förrän säsongen 2019/2020.

1. Dani Olmo – Dinamo Zagreb
https://i.imgur.com/N1ir9em.png
– Olmo är ett välkänt FM-namn om du haft koll på listor över unga talanger senaste året/åren. Född i Barcelona-regionen och fostrad i Espanyol & Barcelona valde han något överraskande att flytta till Zagreb som 16-åring. Redan inom ett år hade han dock gjort A-lagsdebut där och är numera startspelare som 19-åring i Kroatiens bästa klubb. Mycket likheter med ovan nämnda Benkovic att den nuvarande förmågan inte riktigt räcker till för att kunna vara en användbar truppspelare för lag på övre halvan i Serie A men ett köp och en utlåning i en, kanske två, säsonger och han kan bli något med lite tur. Hamnar före Benkovic på denna lista p.g.a. priset. Olmo kostar bara 17 miljoner att köpa loss och kan spela på alla offensiva mittfältspositioner. Mitt tips är att scouta denna spelare noga och överväg ett köp. Är definitivt en spelare du kan tjäna pengar på om det skulle vara så att han aldrig riktigt platsar i ditt lag.

Har du någon annan favorit att tipsa om eller har du kanske redan testat någon av de fem ovanstående spelarna? Delta i diskussionen på forumet här: Trashbag Tipsar – FMSideline Forum

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.