FM18

Trashbag tipsar!

Hej!

En gång i veckan tänkte jag, trashbag, komma med lite tips här även på huvudsidan. Det kan vara alltifrån spelartips, lagtips, grafiktillägg eller något som helt enkelt bara putsar till ditt FM lite grann. Eftersom jag redan har gjort en del vyer till spelet som kan finnas på forumet (HÄR) så tänkte jag att vi kör dom första veckorna med spelartips här på huvudsidan.

Jag kommer rikta in mig på att scouta U23-spelare i dessa cirka fem avsnitt och det kommer ofta vara en viss region jag scoutar igenom från ett lag där det är rimligt att dom går. T.ex. kommer det första avsnittet vara att scouta U-23 spelare baserade i Norden som är intresserade av att gå till Leeds. Andra veckan kommer det vara spelare från Balkan som är intresserade av att gå till Torino i Serie A o.s.v. Oftast kommer laget jag scoutar med vara ett starkt mittenlag som har en del pengar kvar i transferbudgeten åtminstone. Först ut blev alltså att scouta igenom U-23 spelare baserade i Norden med Leeds och här är topp fem som jag kan rekommendera:

5. Gustav Engvall – Bristol City (Utlånad till Djurgårdens IF)
https://i.imgur.com/C2z1qjT.png
– Kanske lite fusk att ta med Engvall på denna lista då han trots allt tillhör en konkurrent i Championship. Han faller dock in under filtret som baserad i Norden eftersom han är utlånad till Djurgården. Då det var väldigt få (2-3 stycken) bra anfallare som var intresserade av att komma så fick jag lov att ta med Gustav på listan även om han är väldigt dyr. Man får punga ut cirka 72,5 miljoner och 400 tusen per månad i lön om man ska knyta till sig vår svenska anfallare. Det är något för dyrt med Leeds nuvarande budget men är du ett lag som har bra med pengar på denna nivån och vill ha den bästa U23-anfallaren från Norden som fortfarande är intresserad så är Gustav Engvall den bästa du kan köpa.

4. Andreas Linde – Molde FK
https://i.imgur.com/iF8gOjf.png
– Helsingborgssonen Linde är en perfekt reservmålvakt för lagen bakom uppflyttningskandidaterna i Championship. Då han bara kostar cirka 6 miljoner att köpa loss och inte kräver en särskilt hög lön så är min rekommendation att värva Linde så snart du kan ifall du har en gammal (33+) målvakt som reservmålvakt. Linde är nämligen utvecklingsbar och kan mycket väl bli en bra förstakeeper i Championship eller en trotjänare som andraval i Premier League och för den låga summan är det värt det alla dagar i veckan.

3. Erlend Reitan – Rosenborg BK (Utlånad till FK Bodø/Glimt)
https://i.imgur.com/O5zPIMd.png
– Nu är det slut på svenskar på denna lista och istället letar vi oss till Norge och storklubben Rosenborgs lilla guldklimp. Reitan behärskar alla backpositioner och kan även användas som högerytter. Den första säsongen är han utlånad till Bodø/Glimt i den norska andradivsionen för att samla på sig speltid. Då han bara är 19 år så är hans potentiella värde förmodligen slumpmässigt så en bra tanke är att scouta honom ordentligt innan värvning. Visar det sig att han sitter på en stor potential, köp och låna ut han till norska högstadivisionen ett år och efter det kanske han är redo för att vara en viktig och mångsidig rotationsspelare i Championship. Erlend kostar cirka 3,5 miljoner att köpa och skulle kräva mindre än 100 tusen per månad i lön.

2. Gilbert Koomson – Sogndal Fotball
https://i.imgur.com/LfV7wYM.png
– Gilbert har fått sin fotbollsfostran i Ajax Accra-akademi så den bör vara bra. Vägen som senior har dock som för många afrikaner inte varit spikrak. Efter att visumproblem ställt in ett provspel med Stoke så gick Koomson till den Thailändska ligan för att visa upp sina färdigheter. Nu har han alltså hittat till Europa och Norge och frågan är inte om det inte är dags att ta nästa steg för denna snabba ytter? Koomson kan användas överallt på mittfältet och det offensiva mittfältet samt som anfallare om det skulle krisa. Han kostar cirka 5 miljoner kronor och skulle kräva en lön på cirka 185 tusen per månad.

1. Eirik Hestad – Molde FK
https://i.imgur.com/8TaIMwS.png
– Sist ut är Norges svar på en budget-Xavi. Med 14+ i bollkänsla, passningar, teknik & beslut samt att han försöker styra tempot och spela sig ur svåra situationer är Hestad en spelare som skulle kunna gå in som mittfältsdirigent för lagen på den nedre halvan i Championship. Att FC Köpenhamn är intresserade av honom när jag laddar igång en save är väl ett tydligt tecken på att det finns något där. Även Hestad är mångsidig då han behärskar alla mittfältspositioner. Hestad kostar cirka 12,5 miljoner och skulle kräva en lön på cirka 375 tusen per månad. Mitt tips är köp, köp, köp!

Avslutningsvis vill jag att ni ska notera att eftersom detta är U-23 spelare kan det hända att deras potentiella värde är slumpat inom vissa parametrar. Detta gäller framförallt för spelare som fortfarande är i tonåren (Erlend Reitan i detta fall). Så bäst är alltid att åtminstone dra en snabb scoutrapport på spelaren innan man värvar!

Har du några andra nordiska U-23 spelare att tipsa om? Skriv då dina förslag i forumtråden med den passande titeln ”Trashbag Tipsar!” på följande länk: http://forum.fmsideline.se/viewtopic.php?f=23&p=3250#p3250

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top