5 star rating – Staff & Coaches – Landucci

Som ni alla vet vi det här laget så är det många pusselbitar som man måste se över för att skapa ett framgångsrikt lag. Det första man tänker på för att lyckas är givetvis en grym taktik. En taktik som ger så många vinster som möjligt. Låter ju sunt. Därefter så vill man kunna finna åt dem bästa spelarna, vare sig det är etablerade spelare som kan bidra i startelvan direkt, eller om det handlar om unga prospekt som ska bära lagets framgång på sina axlar åren som kommer. Men en till pusselbit som är, även den, av yttersta vikt är således utvecklingen av dina befintliga spelare. För att kunna få ut det mesta och bästa av dem du har till ditt förfogande, och därtill minimera tiden mellan nu och fullärda spelare, så är svaret tränare av högsta klass. Vi ska försöka i den här serien hjälpa er på traven i denna snåriga djungel av folk att välja mellan.


Marco Landucci i mitten av dessa tre herrar

Marco Landucci:
Efter en lång och trogen tjänst i fotbollens tecken som aktiv spelare i bland annat Fiorentina, Brescia, Parma, Inter och Verona så tog Marco Landucci valet att investera en tränarkarriär och sadla om. Hans första jobb var för Fiorentinas målvakter i den interna akademin under 2005, innan han flyttade till Grosetto. Här fick han den officiella titeln målvaktstränare, och stannade med Serie C-klubben ända fram till 2008 då det var dags att röra på sig ånyo. Den nu så välrenomerade tränaren Massimo Allegri lockade över Landucci till Cagliari och satte sin nyvunne vän som assisterande tränare för klubben. Det är nu som historian skrivs. En vänskap som kommer hålla i sig över många många. I Cagliari så blev det bara två år innan Allegri fick jobbet som huvudtränare för Milan. Vem tog han med sig tror du? Marco Landucci så klart. Samma vänskap, men ny roll för vår objekt. Tillbaka mellan stolparna och målvaktstränare blev hans arbetsuppgift 2010-2014.

16 juli 2014 utses Allegri som tränare för Juventus och ersätter Antonio Conte som hade klivit av uppdraget dagen innan. Nu blev det ånyo en uppgift som assisterande tränare får Marco Landucci. En roll och uppgift som han har än idag. Tillsammans har dom vunnit mängder med titlar och troféer över dem 3-4 år som dem lett Italiens bästa lag till framgång. Juventus har inte på något sätt blivit sämre över tid, snarare tvärt om. Han innehar Kontinental A-licens, och står under kontrakt med Juventus fram till 2020.

Han har som du ser i grafiken högsta attributen för taktikträningen (19), något som förväntas numera av dem som vill titulera sig ”5-star”. Därtill har han ett helt okej värde på beslutsamhet (17), inte lika imponerande värde på grad av disciplin (14) och ytterligare ett fint värde på motivera (17). Jag kommer komma till varför jag tittar på just dessa tre värden lite senare i denna genomgång.

Som grafiken här under visar, så är hans bästa kvalitéer på just taktikdelen i spelet, precis som vi nämnt i ovan text. Det är inte ofta man stöter på en tränare som faktiskt kan ge 5 stjärnor för denna träningskategori, så detta är en smula unikt om du frågar mig. Se formeln längre ner i artikeln.

Kan man själv läsa av hur bra en coach är innan man köper honom?
Det enkla svaret på den frågan är ”ja”. Om vi ska titta lite på hur man då kan räkna ut hur man får till dem 5 stjärnorna för just målvaktsdelen av attributen, så kan man på ett tämligen enkelt sätt se om man lyckas vinna över en ”5-star rating coach” eller om han ”bara” når upp till 4.5.

Dem tre attributen som är av yttersta vikt, som vi nämnt tidigare i artikeln, oavsett vilken coach du ska värva, buntas ihop och kallas i FM-mun för DDM. DDM står alltså för Determination (beslutsamhet), level of Dicipline (grad av disciplin) och Motivation (motivera). Om någon, eller två av dessa värden är på tok för låga, så skulle jag säga att det blir svårt att få till ett riktigt bra resultat av träningen i det långa loppet.

För att räkna ut nivån för just taktik-delen, så gör man följande:
Den här kategorin är baserad på fyra olika attribut. Man tar alltså alltid DDM (3 st) och plussar givetvis på nivån för taktikträningen. När det gäller andra grupper, såsom anfall eller försvar, så tar man andra attribut givetvis.

Taktik
Formeln är: Taktikträning * 2 + DDM
Om siffran är 90 eller högre, så har du en coach med 5 stjärnor.

80-89 = 4.5 stjärnor
70-79 = 4 stjärnor
60-69 = 3.5 stjärnor
50-59 = 3 stjärnor
40-49 = 2.5 stjärnor
30-39 = 2 stjärnor
20-29 = 1.5 stjärna
10-19 = 1 stjärna
0-9 = 0.5 stjärna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.