Det tidigare rekordet är slaget av en polska entusiast

Bara vetskapen om att http://www.guinnessworldrecords.com/ har tagit in Football Manager relaterat material är ju i min bok helt galet. Men kanske inte helt oväntat då det finns rekord för nästan vad som helst numera. Vi har läst tidigare artiklar om folk som har slagit rekord och hamnat i den världsberömda rekordboken under tidigare FM-versioner. Fram till 2016 så hade Darren Bland rekordet med imponerade 154 säsonger där han ledde bland annat Firentina, innan hans rekord bröts av Oxford United supportern Seb Keenan som slog det med 16 ytterligare säsonger, 170 totalt. Keenan spelade med bland annat Barcelona, QPR och Bristol City…och Oxford givetvis.
 


 

Men nu har alltså ännu ett rekord letat sig in och godkänts av bokens egen jury. Rekordinnehavaren heter Michał Leniec och som nu kan titulera sig som innehavare av världens längsta singelspel med Football Manager. Den polska Lech Poznan supportern har spelat Football Manager 2016 från att det släpptes i slutet av 2015 och över 221 år, in-game, och hans avatar innehar den smått overkliga åldern av 258 år. Han har spelat 14381 matcher, vunnit 10997 av dom och bara förlorat 1720, en vinstprocent på fantastiska 76%.
 

Certifikatet från Guinness kan du se här.
 

”Jag hade mina bästa reslutat med Lech Poznan och Holland. Med ”the Oranje” så blev jag världsmästare, Europamästare två gånger och också titulerad vinnare av Cofederations Cup. Så jag vann nästan allt med det laget, och det var samma visa med Lech. Men inte alla nationer var lika glada att ha mig som coach. Jag sparkades nästan direkt från det polska förbundet. Men det var i och för sig väldigt tidigt i min karriär.”

Om ni vill läsa hela orginalartikeln (på engleska) så har ni givetvis möjligheten till det via länken här nedan. Det är guinnessworldrecords som själva har knopat ihop den och den är en liten morot att en gång själv få titulera sig som någon som satt ett avtryck i FM historien för alltid. http://www.guinnessworldrecords.com/news/2017/12/longest-ever-football-manager-game-reaches-season-221-and-nearly-700-trophies-504990

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.