Hur ser upplägget ut för #FM18

Football Manager 2018 har funnits i var mans hem nu ett tag och det är hög tid att börja kika på vad som ligger i planeringen för oss här på FMSideline. Som inför varje nytt spel, så finns det en miljon tankar om vad som ska skrivas och hur man vill att upplägget ska se ut. Men allt som oftast så får man justera lite under resans gång för att acklimatisera sig till rådande situation och möjligheter. Det som en gång var en plan, blev till en grovskiss som fick ligga till grund för spelåret framför en. Men vi ska försöka att ge er en hyfsad bild över vad som ni kan tänkas förvänta er av våra artiklar och texter under 2018.

The Essential Guide
Vi började den här genomgången under Football Manager 2017, men hann bara en enda, och det var 433 genomgången. Men även fast vi inte hann med mer än just EN, så kommer vi att kika på flera formationer och deras för och nackdelar. 442, 41221, 443 och 4231 för att nämna ett par. Sen har vi även min egen personliga favorit som vi ska kika på, 4312, en formation som jag haft stora framgångar med under både FM16 och FM17. Gissar att det kommer att fungera även nästa år. Vad är bra och vad är mindre bra med respektive formation. Vad ska man tänka på och vad MÅSTE man ta i beaktning när man sätter upp sin ”favorit” formation. Vi ska försöka att täcka det mesta vad gäller denna del i serien.

Undvika Nedflyttning
Även denna miniserie tog sin start under tidigare spelversion och lyfte ett par artiklar, för att sen ge vika åt andra artiklar som valdes före av olika anledningar. Den senaste artikeln handlade om Mersin Idman Yurdu i den turkiska ligan. Upplägget, för dig som inte var med tidigare, är att man simulerar en halv säsong av ett spelår, för att sen ta över det laget som ligger sist i tabellen och således tar sig an uppdraget att UNDVIKA NEDFLYTTNING till serien under. Ibland kan det vara ett par poäng som skiljer och uppdraget kan te sig ”enkelt”, mendans i andra fall så kan det vara 10-12 poäng att jobba ikapp. Jag gillade detta, så detta kommer vi att se mer av.

Replika, vi ser över Mästerskapsformationer
Den här artikelserien var riktigt rolig, och det fick mig att gnugga mina geniknölar lite extra hårt för att lyckas. Vi inledde med Brasilien för att sen ta oss an Spanien. Tanken här var att man skulle kika på ”gamla” formationer för nationer som vunnit ett mästerskap, alternativt kommit väldigt långt i en internationell turnering och använda sig av den ”uppställningen” med ett aktuellt lag, men att man endast får justera lag och spelarinstruktionerna för att nå mer framgång med aktuell formation. Vad behöver man ta i beaktning för att lyckas här, och vad måste man ha med för spelarinstruktioner för att inte dratta på baken i alla sina matcher?

”Vad händer om…?”
Den fjärde idén för FM18 blir något som jag näääästan inte gjort alls tidigare. Jag vet att jag själv uppskattar när andra gör det, men har aldrig tagit mig an den uppgiften på fullaste allvar. Vad pratar jag om då? Att man går in i editorn och ändrar förutsättningen för något unikt scenario och sen så ser man hur det artar sig under innestående år, eller åren som kommer. Det kan handla om att man flyttar ett lag till ett annat land, eller byter plats på spelare och ser skillnaden. Det kan också handla om att man ändrar dem ekonomiska förutsättningarna för ett lag eller alla lag, och ser om det blir något annat resultat än väntat. Detta är ett stort luddigt ämne, och vi får ser lite vart det landar när det tar sig form. Men det KOMMER att bli av, då jag själv ser en enorm uppsida i underhållningsvärdet får både er och oss.

Journeyman Save:
Här bör vi också kunna få till någon form av rapportering, precis som vi gjort under FM17, om än under bara 16 avsnitt i skrivande stund. Kanske att vi fortsätter med vår resa som vi började på 17 då vi just bara kom ett få antal uppdateringar in. Att man kör parallellt månne. Men en helt ny ska vi absolut köra, och det blev tydligen Sverige som blir startpunkten för resan efter en ”poll” på twitter.

Scoutrapporter:
Sen ska vi inte glömma bort att vi kommer att se över både spelare och ledare under det väl så kända segmentet som vi haft med under alla år som vi haft igång bloggen, Scoutrapporterna. Jag vet att det har varit oerhört uppskattat att vi har flaggat för ett par spelare i veckan, och vi kommer inte att göra er besvikna kommande år. Har vi lite tur så är det även ett par lagrapporter och ligarapporter om vi har tur. Inte att förglömma att vi har allt samlat i forumet om jag inte känner teamet fel.

Trashbag tipsar:
Som en förlängning på scoutrapporterna så har vi också, som ni redan sett, Trashbags tips på spelare och ledare som han och redaktionen anser att ni bör slänga ett öga på. Den ”serien” har redan börjat och vi har publicerat nästan en handfull artiklar i ämnet under FM18 korta men ack så intressanta livstid.

Sen är det med största sannolikhet så också att vi har missat något att nämna här av olika anledningar, men även så att detta kommer att revideras under spelårets gång skulle jag kunna sticka ut näsan och säga. Har ni något själva som ni sitter och skulle vilja läsa mer om, så flagga till på twitter eller på forumet så ska vi ta oss en titt på upplägget och se om det kan vara något för framtiden. Hoppas att detta har gett er en liten inblick i vad som ligger i pipen för 2018. Håll till godo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.