Scoutrapport: Presnel Kimpembe

Först ut bland det kommande spelårets samling av scoutrapporter blir en back så klart. Som gammal försvarare så har jag en stor förkärlek till det defensiva spelet, och förmågan att lyckas emellanåt att stänga ner ett oerhört vasst och hyperfarligt anfall. Att göra så kan tillfredsställa mer än att hänga ett par oförglömliga bollar i nät framåt.

Personen i rampljuset blir den galet intressanta mittbacken Presnel Kimpembe som vi hittar strax bakom Silva och Marquinos i mittlåset i Paris SG, Frankrike. 21-åringen har gått från klarhet till klarhet dem senaste åren, och coachen Emery Unai har lovordat försvaren till max. Hans resa har gått spikrakt uppåt dem senaste åren. Gör sin debut i Ligue 1 den 17 oktober 2014 mot Lens, där han byts ut mot Thiago Motta i matchminut 76 i 3-1 vinsten som förkunnade hans professionella debut på allvar. Han har hunnit med 30 matcher för A-laget, och 41 för B-laget än så länge. Han har också fått chansen att spela i det franska landslaget då han kallades upp i VM kvalet mot Bulgarien och Holland då Mangala fått utgå på grund av skada. Som om det inte var nog, så fick han även göra premiär i CL i våras mot självaste Barcelona i 4-0 vinsten som spelades på alla hjärtans dag.

Under innestående säsong så har han gjort ett så pass imponerade instryck att hans agent ansåg att det var dags att skriva nytt kontrakt med sin arbetsgivare. Efter många turer fram och tillbaka vad gäller hans lön, så kunde han till slut sätta sin signatur på en löneökning på över 2300%(!), ja du läste rätt. Förväntningarna är enorma inför denna version av FM18 som ni kan förstå.

Styrkorna ligger i det mesta egentligen rörande hans roll som spelskicklig försvarare. Huvudspelet, markeringen och tacklningarna är på en nivå som många försvare i världen hade önskade sig under någon gång av sin karriär. Hela hans register för det fysiska spelet är också oerhört imponerande vid den här tidiga åldern. Han har förmågan att spela ytterback om så behöver, men också en viss förmåga som DM och offensiv ytterback. Han har även en oerhört bra timing i närkampsspelet och han underpresterar väldigt sällan.
Tittar vi på den negativa aspekterna som vi kan hitta just nu, så skulle man kunna önska mer i spelet utan boll och gällande speluppfattningen. Speluppfattingen som är en vital del i rollen som spelskicklig mittback. Båda nivåerna är väldigt låga och det tillsammans med 16 i aggressivitet så skulle man kunna gissa att det kommer komma ett gäng gula kort på killen över åren som kommer. Hoppas att han inte går i Mangalas fotspår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.