SportExpressen har besökt fotbollens framtidsfabrik

LONDON. Ett barnsligt spel för nördiga tonåringar?
Eller en hyfsad spegel av verkligheten? Efter 25 år på marknaden har Football Manager närmat sig ett erkännande även bortanför skärmarna. SportExpressen har besökt fotbollens framtidsfabrik.

Det står 1-2 på Stamford Bridge.
Chelsea har ett anfall med bara ett par minuter kvar och Paulo Ferreira går för att hämta bollen vid sidlinjen. Mittbacken Calum Davenport, som har fått hoppa in under en skadekris, tar några steg bakåt, vänder sig om, ropar något till sin mittbackskollega och kastar en snabb blick mot strålkastarna.

Jag reser mig och går ett varv runt stolen.
Ferreira får tillbaka bollen och avancerar. Inlägget flyger mot första stolpen, men ingen blå tröja finns i straffområdet. Davenport är ensam. Jag håller andan och tänker ”bort med bollen” i samma sekund som den ändrar riktningsbana. Gick den på hans knä? Jag tror det. Tiden står stilla. Retfullt ser jag hur bollen kryper in vid första stolpen, förbi en chanslös, ställd målvakt.

Jag reser mig hastigt. På skrivbordet ligger ett nummer av magasinet Offside. I en snabb rörelse rafsar jag åt mig tidningen och kastar den som en frisbee mot väggen. Revan i tapeten går inte att missa, men just nu är det bara en sak som bekymrar mig: Det står 2-2 och Davenports knä har sumpat ligatiteln. Efter tio säsongers slit med Doncaster Rovers ska en mittbacksreserv sabotera precis allt.

***

Old Street, London. Stora droppar smattrar mot stora glasfönster. En charmigt sliten tegelfasad. Jag tänker på Calum Davenport och undrar för mig själv om det där märket på väggen fortfarande är kvar samtidigt som jag kliver in hos Sports Interactive, skaparna av Football Manager, datorspelet som en gång i tiden hette Championship Manager, och som har format flera generationers fotbollsintresse.

HELA ARTIKELN >> https://www.expressen.se/sport/fotboll/noa-bachners-besok-i-fotbollens-framtidsfabrik/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.